Üniversite 11 bin öğrenci alacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, faaliyete geçtiği 1992 yılından bu yana ilk defa 10 binin üzerinde öğrenci kayıt yapacak. Tıp Fakültesi için YÖK’ten 30 kontenjan talep eden Üniversiteye YÖK 55 kontenjan verdi. 2 okul birincisi...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, faaliyete geçtiği 1992 yılından bu yana ilk defa 10 binin üzerinde öğrenci kayıt yapacak. Tıp Fakültesi için YÖK’ten 30 kontenjan talep eden Üniversiteye YÖK 55 kontenjan verdi. 2 okul birincisi ile birlikte Tıp Fakültesi’ne toplam 57 öğrenci kayıt yaptıracak.

Yeni bölümlere 926 kontenjan

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, özellikle hemşirelik bölümüne yoğun talep geldiğini belirtirken, yabancı öğrenci sayısının önümüzdeki iki yıl içinde Bin’i bulmasının beklendiğini açıkladı. Rektör Yardımcısı Erdil, “Üniversitemiz bünyesinde bu yıl ilk defa öğrenci alan bölüm, program, anabilim dalı ve kontenjanlar büyük oranda doldu. Yeni açılan bölümler arasında İlköğretim Matematik 41, , İngiliz Dili Edebiyatı 41, Sanat Tarihi 41, Moleküler Biyoloji ve Genetik 31, Bilişim Sistemleri Mühendisliği 42 ve Enerji Sistemleri Mühendisliği 42 kontenjan ayrıldı. Bunun dışındaki yeni açılan bölümlerimizde de ayrılan kontenjanlar hemen hemen doldu. İlk dfa öğrenci kabul eden Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksek Okulu ve Enstitülere öğrenci alan programlara yerleşen öğrenci sayısı 926 oldu. Yine 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ÖSYM’den Önlisans 4 bin 455 ve lisansta ise 3 bin 802 öğrenci olmak üzere toplam 8 bin 257 öğrenci yerleşti. Bunun dışında özel yetenek kontenjanı 400, dikey geçiş kontenjanı 375, yatay geçiş kontenjanı 784, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı 613 ve enstitü kontenjanı 837 olmak üzere Üniversitemize toplam kayıt olması beklenen öğrenci sayısı 11 bin 266” dedi.

Tıp Fakültesi kontenjanı arttı

Rektör Yardımcısı Erdil, YÖK’ten Muğla Sıtkı Koçman Tıp Fakültesi için 30 kontenjan talep ettiklerini belirtirken, YÖK tarafından bu kontenjanın arttırıldığını söyledi. Erdil, “Tıp Fakültemize 30 kontenjan başvurusu yaptık. Fakat Yüksek Öğretim Kurumu bu sayıyı 55’e yükseltti. Şu anda 55 kontenjan ve iki de okul birincisi olmak üzere Tıp Fakültemize 57 öğrenci kayıt yaptıracak” dedi.

Yabancı öğrenci sayısı da artıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yabancı öğrenci başvurulardın kabul etmesinin ardından bu yıl üçüncü yıl olduğunu söyleyen Erdil, “Her geçen yıl yabancı öğrenci sayısında artış yaşanıyor. ABD, Rusya, Bulgaristan, İsveç, Afrika, Asya ve Balkanlardan gelen çok sayıda öğrenci, genellikle yüksek lisans yapmak için Üniversitemizi tercih ediyor. Tahminimiz önümüzdeki 2 yıl içinde yabancı öğrenci sayımız Bin’e ulaşacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri