Tütün ve Alkole yeni düzenleme

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde “Tütün Mamulü, Alkol ve Alkollü İçki Satış Belgesi”nde yeni düzenlemenin getirildiği bildirildi.Konu ile...

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde “Tütün Mamulü, Alkol ve Alkollü İçki Satış Belgesi”nde yeni düzenlemenin getirildiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz yaptığı açıklamada;“Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan Protokol çerçevesinde “Tütün Mamulü, Alkol ve Alkollü İçki Satış Belgesi” ve ‘Nargilelik Tütün Sunum Uygunluk Belgesi’ ile ilgili başvuru kabul ve belge düzenleme hizmeti, ilgili belgelerin süre uzatım işlemleri ilçe müdürlüğümüz tarafından düzenlenecektir.

Ayrıca; Tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satışını yapmak isteyen satıcıların, her iki satış yetkisi için tütün mamulü ve alkollü içki olarak ayrı ayrı satış belgesi almaları gerekecektir. TAPDK ‘Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, daha önce tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satış belgesi ile hem tütün mamulü hem de alkollü içki satışı aynı belge ile yapılıyordu. 1 Ocak 2014 tarihinden sonra söz konusu ürünlerin satışı için ayrı ayrı satış belgesi alınması zorunluluk getirildi. 1 Ocak 2014 tarihinden önce tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışını birlikte yapan ve bu yönde tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satış belgesine haiz satıcıların, 28 Şubat 2014 tarihine kadar ilgili işlem bedelinin TAPDK kurum hesabına yatırılması şartıyla mevcut belgelerini 1 Ocak-30 Haziran 2014 tarihleri arasında yetkili mercilere teslim etmeleri ve faaliyet konularına göre ayrı satış belgesi almaları gerekmektedir. Faaliyetlerine devam etmek üzere süre uzatım işlemi yapmak isteyen satıcılarında en geç 31 Mart 2014 tarihine kadar 2014 yılı süre uzatım işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri