Tarık Akan: Dizi mantığı bana tuhaf geliyor

Çello Sanatçısı Merhum Benyamin Sönmez, anısına Fethiye’de düzenlenen klasik müzik festivaline katılmak üzere ilk kez Fethiye’ye gelen ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan, televizyonlardaki dizilerin hiçbirini izlemediğini...

Çello Sanatçısı Merhum Benyamin Sönmez, anısına Fethiye’de düzenlenen klasik müzik festivaline katılmak üzere ilk kez Fethiye’ye gelen ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan, televizyonlardaki dizilerin hiçbirini izlemediğini ve dizi mantığının kendisine tuhaf geldiğini söyledi.

Tarık Akan eşi ile birlikte geldiği Fethiye’de ‘Zentara Sanat Evi’ni ziyaret etti. Türk sinemasının geldiği noktayı değerlendiren Akan, “Sinema dediğin zaman o eski kuvvetli, mücadele veren kültür yapısının topluma bir noktayı koymak isteyen bilinçli sinema artık yok. Bugün toplumda değişti. “Bu yalnızca sinemanın suçu değil. İnanıyorum ki sinemadaki yaratıcı beyinler biraz daha harekete geçerse günümüzde toplumumuzun büyük ihtiyacı olan doğruyu göstermek en azından ona bir şey vermek için düşünmelerini çok arzu ederim” dedi.

Toplumun zevk ve kültür anlayışında değişmeler yaşandığına değinen Akan, “Onun dışında öbür türlü iş yaparsan yani onların kültür yapılarına daha açık, daha doğru bir mesaj vermeye kalkarsan hapishanelerinden tut, cezalarından tut, her şeyin başına geleceğini bilirsin yatırdığın parada kaybolur. Onun için bunları göze almak sinemacılar için biraz zor. Cesur olmak gerekir. Zamanında çok arkadaşlarım, dostlarımın hepsi bunu göze alarak girdiler ama şimdi cesur bir sinema düşünürü olduğunu sanmıyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri