Süne ile mücadele sürecek

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü süne mücadelesine son hız hazırlanıyor.Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, teknik personele yönelik süne mücadelesi konusunda hizmet içi eğitim verdi. İl...

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü süne mücadelesine son hız hazırlanıyor.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, teknik personele yönelik süne mücadelesi konusunda hizmet içi eğitim verdi. İl Müdürlüğü Orhan Kılıç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nden konu uzmanı Zir. Yük. Müh. Ekrem Kaya tarafından verildi.

Muğla il genelinde hububat ekilişinin en fazla olduğu Milas, Yatağan, Menteşe ve Seydikemer ilçeleri olmak üzere tüm il genelinde sürvey çalışmaları yürütülmekte olup, son 5 yıldır kimyasal mücadeleye ihtiyaç duyulmadan doğal denge korunarak süne popülasyon yoğunluğu izleniyor.

Süne ile mücadele konusunda verilen bilgide şöyle denildi: “Süne, insan gıdası açısından en önemli ürünlerden olan buğdayın ana zararlılarından olup; ülke ekonomisine verdiği zarar düşünüldüğünde bu konudaki çalışmaların önemini bir kat daha artmaktadır. Bu sebeple Muğla’da kimyasal mücadeleye gerek kalmaksızın doğal denge korunarak yapılan mücadelenin devamı için süne mücadelesine teknik personel eğitimle hazırlandı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri