Patlayan su borusu tartışma yarattı

Ortaca ilçesi sanayi sitesinde ve Terzialiler Mahallesinde içme suyu şebekesindeki boruda meydana gelen arızanın masrafları boru hattına en yakın olan su abonesinden istendiği ileri sürüldü.Arızanın aboneye hizmet veren bağlantıya...

Ortaca ilçesi sanayi sitesinde ve Terzialiler Mahallesinde içme suyu şebekesindeki boruda meydana gelen arızanın masrafları boru hattına en yakın olan su abonesinden istendiği ileri sürüldü.

Arızanın aboneye hizmet veren bağlantıya yakın olması sebebiyle ilgili kişiye 190 lira masraf çıkarıldı. Uygulamanın Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından yapıldığı öğrenildi.

Ortaca Sanayi sitesinde esnaflık yapan Fahrettin Özhan'nın işyerinin önündeki su şebekesi hattında meydana gelen arıza nedeni ile yerden su çıkmaya başladı. Esnaf Fahrettin Özhan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Ortaca şefliğini arayarak arızayı bildirdi. Aldığı cevapta arıza onarımının ücrete tabi olduğu ve 190 TL artı KDV ödemesi gerektiği söylendi.

Yaşadığı olay karşısında şaşkınlığını üzerinden atamayan vatandaş "Su borusunu ben patlatmadım" diyerek yapılması için ısrar etmesi üzerine MUSKİ görevlisi bir defaya mahsus olmak üzere arıza giderdi. Sanayi esnaflarından Fahrettin Özhan "İşyerimin önünde su patlağı olduğunu görünce Büyük Şehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Ortaca şefliğini aradım. Suyun yola boşa aktığını belirtip tamir edilmesini istedim. Aldığım cevap karşısında şok oldum" dedi.

"Ödeme yapmamız istendi"

Kendisinden ücret istenen Özhan, "Yetkili bana dedi ki 'Arızanın tamirini biz yaparsak 190 TL artı KDV ödemeniz gerekiyor. Kendiniz de yaptırabilirsiniz' cevabı üzerine ne diyeceğimi şaşırdım. Yoldaki suyun benimle ne ilgisi var ki ben para veriyorum dedim. 'Yasa böyle, Büyükşehir kararı' dediler. Sorunu çözdükten sonra 'Bir dahaki sefere yapmayız' dediler. Patlayan boru komşum Nadi Karakaş'a ait çıktı. Burası sanayi, buradan kamyonlar gelip geçiyor. Su hatları eski, iki kamyon geçince patlıyor" dedi.

Kasım toplantısında düzeltilecek

CHP Ortaca Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mehmet Ali Avcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Büyükşehir bütçesinin görüşülmesi sırasında dikkatlice incelenmemiş bir konu. Şikayetler bizlere de geldi. Ancak Kasım 2014 toplantısına kadar yapabileceğimiz bir şey yok. Bu süreye kadar da yapılan tamiratlardan para alınmaması talimatı verdik. Konu Kasım 2014 ayında yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ele alınacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli kararları alacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri