Ormancı öksüz kaldı

Muğla’nın kültür ve sanat yaşamına büyük katkı sunan, Ormancı türküsünün bestecisi Nazmi Yükselen, Milas ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.Yükselen, dün son yolculuğuna çiçeklerle...

Muğla’nın kültür ve sanat yaşamına büyük katkı sunan, Ormancı türküsünün bestecisi Nazmi Yükselen, Milas ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.Yükselen, dün son yolculuğuna çiçeklerle uğurlandı.

Milas’ın yetiştirdiği ve Türkiye’nin kendi alanındaki en önemli ses sanatçılarından biri olan, Ormancı Türküsünün bestecisi  Kültür Bakanlığı Sanatçısı Nazmi Yükselen, 89 yaşında hayata veda etti.

Dün yaşamını yitiren Nazmi Yükselen’in naşı ilk olarak Dörtyol’a getirildi. Buradan Kurşunlu Camiine kadar omuzlarda taşınan naaşın üzerine sevenleri karanfiller bıraktı.

Düzenlenen cenaze törenine; Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun CHP İl Başkanı Mürsel Alban,CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, siyasi parti temsilcileri, Milas Belediyesi meclis üyeleri, Sivil Toplum örgütü liderleri, daire amirleri, yakınları ve sevenleri katıldı.

Kurşunlu camiinde öğle namazına müteakip İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanan Yükselen’in naaşı Milas Şehir Mezarlığı’na defin edildi.

Nazmi Yükselen kimdir?

1926 yılında Milas’ta doğdu. İlk ve ortaokulu Milas’ta okudu. 1948 yılında İstanbul radyosunun açtığı sınavı kazanarak, “Halk Türküleri” sanatçısı oldu. Daha sonra Ankara radyosuna geçti ve Muzaffer Sarısözen’in yönettiği “Yurttan Sesler Korosu”nda “misafir sanatçı” olarak çalıştı. Sahne çalışmaları da oldu. 1958-1962 yılları arasında İzmir radyosunda çalıştı. 1974 yılında Milas’a geldi. 42 adet plak doldurdu. Üç filmin dublaj müziğini yaptı. 1982′de Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı seçildi.Yükselen evli ve 5 çocuk babasıydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri