Nefessiz kalmayın

Dünya Koah ( Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı  ) günü nedeniyle Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigarayı Bırakma polikliniğinde ücretsiz nefes ve nikotin bağımlılık testi yapıldı.KOAH hakkında bilgi...

Dünya Koah ( Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı  ) günü nedeniyle Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigarayı Bırakma polikliniğinde ücretsiz nefes ve nikotin bağımlılık testi yapıldı.

KOAH hakkında bilgi veren  Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Gürvardar “ 40 yaş üstü, sigara içmiş ya da içmekte olan ve meslek icabı tozlu ortamlarda bulunan kişilerde uzun süren öksürük, balgam ve nefes darlığı yakınmalarından en az birinin bulunması halinde kişinin bir göğüs hastalıkları hekimi tarafından görülüp ”nefes ölçüm testini” yaptırması gerekmektedir. KOAH’ın erken tanısı, hastalığa bağlı sakatlık ve ölüm oranlarını azaltacaktır. Bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu sigarayı bırakmaktır. Sigarayı bırakamıyorsak, sigarayı bırakma merkezlerine mutlaka başvurulması gerekiyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri