MUTSO’dan il müdürlerine ziyaret

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Şükrü Altınay ve Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çoban, Levent Özkan, Mustafa Karataş’tan oluşan MUTSO heyeti, Çevre...

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Şükrü Altınay ve Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çoban, Levent Özkan, Mustafa Karataş’tan oluşan MUTSO heyeti, Çevre ve Şehircilik İl Müdür’ü İlker Uğur, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’e birer nezaket ziyaretinde bulundu.

Muğla’nın ekonomik ve sosyal yapısının daha ileriye taşınması anlamında ortak projelerde yer almak adına birlikte hareket etmenin önemine değinen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Muğla iline yapılacak olan her türlü hizmette birlikte hareket etmenin önemi üzerinde durdu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ekonomik ve sosyal yönden  Muğla’nın önünü açacak her türlü proje ve çalışmada yer almaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirtti. Başkan Karakuş konuşmasında Muğla’nın ekonomik ve sosyolojik yapısı hakkında da bilgi verdi. Ülke olarak kalkınmanın sağlanması için yatırımın önündeki engellerin de kaldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Karakuş, hem şehrin korunması hem de yatırımların artması için birlikte ortak projelere imza atılmasının ve işbirliği içinde hareket edilmesinin önemli olduğunun altını çizerek, “Kesinlikle yatırım yapılırken çevreyi de ön planda tutmak gerekiyor. Bu anlamda hem şehrimizin potansiyelinin değerlendirilmesi hem de karşılaşılan sorunların çözülmesi için birlikte ortak projeler üretip uygulamaya koymamız büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

MUTSO heyetini kabul eden Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz başladıklarını ifade ederek daha iyi bir eğitim için Muğla’da yapılacak olan çalışmalarda Oda’nın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi. Daha sonra söz alan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, bu gün işletmelerin önünde duran en büyük sorunun ara elaman olduğunu ifade ederek, “Bütün işletmelerin ortak şikâyeti çalıştıracak çırak bulamamalarıdır. Bu anlamda özellikle ikinci dörtlük eğitim dönemindeki öğrencilerin meslek edinme anlamında yönlendirilmeleri ile hem işletmeler açısından hem de işsizliğin önüne geçilmesi anlamında Türkiye’deki ara eleman sıkıntısı giderilmiş olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’da önümüzdeki yıllarda özellikle meslek liselerinin uygulama konusunda yaşadıkları sıkıntıları aşmak adına yeni yapılacak olan kampüse taşınarak mesleklerinde uygulama konusunda tecrübeli gençlerin yetişmesinin sağlanacağı müjdesini verdi.

Muğla genelinde var olan 9 kamu hasta hanesinden 6’sının bu gün zarar etmekte olduğunu ve konuyla ilgili olarak gerekli iyileştirilmelerin yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek Muğla Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmenin ve fikir alışverişinde bulunulmasının önemli katkılar sağlayacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, MUTSO heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bundan sonraki çalışmalarda ortak hareket edilmesi üzerinde durdu. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’ta imkanları dahilinde her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri