Muğla’nın Kültür Ocağı tüttü

Muğla Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 22’incisi gerçekleştirilecek Kültür Şenliği açılış ve Ocak Yakma töreni ile başladı.Muğla Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 22’ncisi...

Muğla Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 22’incisi gerçekleştirilecek Kültür Şenliği açılış ve Ocak Yakma töreni ile başladı.

Muğla Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 22’ncisi düzenlenen Kültür Şenliği başladı. Şenlik açılışına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof. Dr. Nurettin emdir, belediye başkanları, eski milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenlik, Muğla Belediyesi önünde ‘Ocak Yakma, Baca Tüttürme’ ve ardından barış güvercini uçurulması ile başladı. Tören öncesi halk oyunları ve dans gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, göreve geldiklerinde 35 bin nüfuslu bir Muğla olduğunu belirterek, “ Geçmişini büyük sıkıntı ile de olsa muhafaza etmekte olan, onu yaşatmak arzusunda olan bir kentti. Muğla’da bir hoşgörü kültürü vardı. Muğla aynı zamanda mevlevilik açısından da önemli değerlere sahip bir il. Bu değerlerimizi kaybetmemek adına, mevcut hasletlerimizi geliştirmemiz ve gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Yeni gelen hemşehrilerimizi de bu değerleri anlatarak yaşatmak istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Muğla'nın Ege'nin içinde yerinin bir başka olduğunu kaydetti. Muğla'nın kültürlerin üst üste öbeklendiği bir kent olduğunu vurgulayan Tezcan, “Biz bu coğrafyanın ve bu toprakların çocuklarıyız. Tarihte dünyada kültür üzerine söylenecek bir tek kelime varsa hiç şüphe duymuyorum ki bunu en güzel Anadolu halkı söyler, en güzel Muğla halkı söyler. Kültürler binlerce yıldan bu yana çok büyük emeklerle ortaya çıkar” dedi.

Törende son olarak konuşan Muğla Valisi Hakan Güvençer, toplumların, milletlerin kültürlerinin çok fazla göstergeleri olduğunu belirterek, “Üzülürken, kutlarken, bir şeyi üretirken ve paylaşırken, gösterdiğimiz tavırlar aynı zamanda çok ciddi bizim kültür göstergelerimizdir. Muğla Kültür Şenliği ismini de çok anlamlı buluyorum. Adını kim bulduysa, yüreğine, beynine sağlık. Bu şenliği bir kültür şenliği olarak tanımlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri