YATAĞAN’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Yatağan Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında söyleşi programı düzenlendi. Etkinliğe Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ve Belediye Başkan Yardımcısı Erol Can katılım sağladı.

Toplumsal farkındalığın artırılması, şiddetin önlenmesi ve kadınların yaşam hakkının korunması amacıyla gerçekleştirilen söyleşide; kadına yönelik şiddetle mücadele politikaları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve 6284 sayılı Kanun’un sahadaki uygulamaları ele alındı.

Söyleşi, Av. Perihan Ceviz Turasay tarafından gerçekleştirildi. Turasay, kadınların hukuki hakları, şiddet vakalarında başvuru süreçleri, başvuru mekanizmaları ve yerel yönetimlerin sorumlulukları üzerine kapsamlı bilgiler aktardı. Ayrıca, kadınların güçlendirilmesi, dayanışma ağlarının artırılması ve toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, kadınların güvenli, eşit ve özgür bir yaşam sürdürebilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirterek etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri