Vali Akbıyık, Teknopark’ı Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk ve Ermaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile birlikte Teknopark’da faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette Vali İdris Akbıyık, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Utkucan Şahin’den yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Teknoparkta faaliyet gösteren Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme ve Ar-Ge İnovasyon Merkezini ve firmaları ziyaret eden Vali İdris Akbıyık, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Teknopark bünyesinde enerji, savunma sanayi, havacılık ve uzay, su ürünleri ve balıkçılık sektörü yazılım ve otomasyon sistemleri, dijital dönüşüm, mobil uygulama ve geliştirme, yenilenebilir enerji, siber güvenlik sistemleri, bilgi güvenliği, kozmetik, e-dönüşüm çözümleri, akıllı ulaşım sistemleri ve daha pek çok alanda faaliyet gösteren 44 firma bulunuyor.

Ziyarette hem girişimci sayısı, hem de girişimcilere sunulan hizmetler ile her geçen gün güçlenen Muğla Teknopark’ın Muğla ve Tülke ekonomisine, beşeri sermayeye ve ihracatına önemli katkılar sunduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri