Muğla basını daha da güçlenecek

Muğla Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü M. Ali Köseoğlu ile KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, gazete işletmelerine sağlanacak desteklerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.Muğla Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü...

Muğla Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü M. Ali Köseoğlu ile KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, gazete işletmelerine sağlanacak desteklerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

Muğla Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü M. Ali Köseoğlu, Basın İlan Kurumu ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol kapsamında, gazete işletmelerine sağlanacak desteklerle ilgili olarak KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın’la çalışma toplantısı gerçekleştirdi. KOSGEB Muğla İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda Muğla BİK Müdürü M. Ali Köseoğlu, iki kurum arasında imzalanan protokolün özellikle yerel basının gelişimine ciddi bir destek sağlayacağını belirtti. Köseoğlu, “Basın sektörü bir yandan ekonomik sorunlarla savaşırken diğer yandan da teknolojinin getirdiği yeniliklere hazır olmak zorunda. Basın sektörünün insan kaynakları sorununa İŞKUR’la gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında çözümler üretmeye çalışıyoruz. Muğla'da işbaşı eğitim programından faydalanan gazetelerimiz bulunuyor. Aynı şekilde basınımızın dijital dönüşümü noktasında da atılması gereken adımlar olduğunu görüyoruz. BİK-KOSGEB işbirliğinde sağlanacak makine teçhizat desteği, nitelikli personel eğitimi ve internet haber sitesi kurulum desteği gibi desteklerle basınımızın yanında oluyoruz” dedi.

Önemli fırsatlar içeriyor

KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın da, Kurum olarak basın sektöründeki problem ve sorunları tespit etmek ve bunların çözüm yollarını arama gayreti içinde olduklarını belirterek, BİK’le birlikte yürütülecek projenin Muğla basını için önemli fırsatlar içerdiğini söyledi. Akaydın, açıklanacak desteklere resmi ilan yayınlama hakkını haiz bütün basın işletmelerinin başvurabileceğini, yapılacak başvuru sonrası gerekli şartları sağlayan işletmelerin bu desteklerle gazetelerini daha güçlü hale getirebileceklerine inandığını kaydetti. Akaydın, Destek alabilmek için, öncelikle işletmelere ait genel bilgilerin KOSGEB veri tabanına kaydedilmesi gerektiğini, bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkinden gerekli işlemlerin gerçekleştirilebileceğini anlattı.

Basın işletmesi KOBİ statüsünde olmalıdır. Basın işletmelerinin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları gerekmektedir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan bütün basın işletmeleri hazırladıkları iş planı projesi ile BİK-KOSGEB işbirliğinde belirlenen desteklerden faydalanabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri