Milli Eğitim’de “Bilge Hareketi”

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde başarıyı arttırmayı amaçlayan “ Muğla Eğitiminde Bilge Hareketi” adı altında derlenen başlıkları kamuoyu ile paylaştı.Muğla’da eğitim seviyesinin her geçen yıl düşmesi...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde başarıyı arttırmayı amaçlayan “ Muğla Eğitiminde Bilge Hareketi” adı altında derlenen başlıkları kamuoyu ile paylaştı.

Muğla’da eğitim seviyesinin her geçen yıl düşmesi ve komşu illerdeki başarı Muğla’yı harekete geçirdi. İl Genel Meclisinde araştırma konusu olan ve ‘Burdur Modeli’ üzerinde kapsamlı bir araştırma yapan Meclis üyelerinin sonuç bildirgesi Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlıklar halinde “Muğla Eğitiminde ‘Bilge’ Hareketi” adı altında tanıtıldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Kamu kurum müdürleri, Okul aile Birlikleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

“Muğla Eğitiminde ‘Bilge’ Hareketi” hakkında sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Hiçbir zaman tek başına bir anlam ifade etmez” diyerek “Biz kavramını okul aile ve çevreden oluşturduk. Sayın valimizin himayelerinde yürütülecek olan ve iki yılı kapsayacak bu projede alt başlıklar olarak “Eğitim Yönetimi”, “Okuyorum, Yazıyorum ve Anlıyorum”, “Kültürümle Kucaklaşıyorum”, “Dede, Nine, Torun Buluşmaları”, “Biz Bir Aileyiz”, “Mutlu Birey, Huzurlu Toplum”, “Okullarda Kalite Uygulamaları”, “Eğitimde İyi Örnekler”, “Olimpiyatlara Hazırlanıyorum”, “Meslek Tanıtım” ve “Kardeş Oku” gibi başlıklar var. Artık bundan sonra ferdi deneme sınavları yerine tüm okulların katılımının sağlandığı sınavlar yapılacak. Okul, Aile, Öğrenci arasındaki iletişim güçlenecek, öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı çalışmalar yapılacak. Öğrencilerin başarısız oldukları alanlar tespit edilecek, izleme ve değerlendirme komisyonları tarafından nedenler araştırılacak. Belirlenen 15 kitaptan hazırlanacak 100 sorulu yazılı değerlendirme sonrası dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Kitap fuarları ve Üniversite, yazar işbirliğinde buluşma günleri düzenlenecek. Kültürümüz çok önemli. Bölgemizde yaşamış erdemli bireylerin tanıtımı mutlaka yapılacak. Kuşaklar arası iletişimi sağlamak için dede, nine, torun buluşmaları sağlanacak. Merkez ve kırsal alanlardaki okullarımızın birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak ve ortak proje üretmeleri sağlanacak. Amacımız, bilgi,. Beceri sahibi, iletişim yeteneği yüksek, görgü ve nezaket kurlarını önemseyen erdemli bireyler yetiştirmek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri