Marmaris’te Arı Konaklama noktaları belirlendi

Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması" projesinin tanıtım toplantısı Muğla’nın Marmaris İlçesinde gerçekleşti. Proje kapsamında Muğla'da arı konaklama noktaları...

Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması" projesinin tanıtım toplantısı Muğla’nın Marmaris İlçesinde gerçekleşti. Proje kapsamında Muğla'da arı konaklama noktaları tespit edilerek, arıcılık faaliyetleri web tabanlı bir sistemle yürütülecek.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması Projesi” tanıtımı Marmaris’e bağlı İçmeler beldesinde gerçekleşti. Belediye salonunda yapılan toplantıya ,Muğla İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür yardımcısı Enver Aydın, Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi, köy muhtarları ve arıcılar katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın destekleriyle proje Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Orman İşletme Müdürlüğü'yle müşterek yürütülüyor. Bu kapsamda 260 köy ve 365 mevkideki 3.000 506 konaklama noktasının coğrafi apsisleri ve afetlerde kolonilerin zarar görebileceği rizikolu konaklama sahaları belirlenerek işaretlenecek. Gerek organik arıcılığın yapılabileceği gerekse arı eko tiplerinin korunacağı konaklamaya makul yeni noktalar ve izole alanların araştırılacağı projeyle belirlenen koordinatlar, web tabanlı veritabanına aktarılacak ve bölgenin konaklama haritası oluşturulacak. Toplantıda Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Enver Aydın muhtarlara ve arıcılara proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı bilgilendirmenin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri