MUSTAFA AKTAŞ
Yatağan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulda, mevcut Başkan Mehmet Kırık yeniden başkan seçildi.
Yatağan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, olağanüstü genel kurulu, geçtiğimiz Cumartesi Sanayi Sitesi içindeki eski Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu binası salonunda yapıldı.
İki Listenin çekiştiği genel kurula mevcut Başkan Mehmet Kırık’ın listesi 49’ a karşı 58 oyla seçimde galibi oldu.
Küçük Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Eşi Ümmühan Toksöz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Şoförler Odası Başkanı Nizamettin Köklü, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Suat Tekin,Başkan Yardımcısı İbrahim Gök, Muğla Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, kurucu başkanlardan Abdullah Kutlu ile ortaklar katıldı.
Divan Başkanlığını Erdal Topçuoğlu’nun yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Yatağan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Kırık, yaptığı açılış konuşmada, “Genel kurulumuzun esnaflarımıza kooperatifimize hayırlı olmasını diliyorum. Sıcak havada buraya kadar gelip genel kurulumuza iştirak eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere yıllardır yollarımızın yapılmasını istiyorduk. Belediye Başkanımız söz vermişti, şimdi sözünü yerine getirdi. Yollarımız yapıldı.Hedefimiz Sitemizi büyütmek geliştirmek, beş yüz kişi olan istihdamı bin kişiye çıkarmaktır. Ben genel kurulumuza katılan Misafirlerimize ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
TOKSÖZ: “GÖREVİMİZ ÇALIŞMAK”
Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz de yaptığı konuşmada, “Göreve gelmeden söz verdiğimiz gibi sanayi sitemizin yollarını yaptık. Yeni park yerleri oluşturduk. Bizim gövemiz çalışmak, sizlere hizmet vermektir. Şu anda eksiğimiz sitemizi genişletmek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu alanı içinde kalan siteye ait yerin tekrar size kazandırılması çalışmalarımız devam ediyor. Sayın vekilim de burada bu konu da çalışmalar yapacağız. Ben genel kurulun hayırlı olmasını diliyor, seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyor, daha önce hizmet eden yöneticilere emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanımız yollar için söz verdi, verdiği sözü yerine getirdi, yolların yapılmasıyla büyük bir sorun çözülmüş oldu. Sitemizin genişlemesi lazım, büyüyerek Yatağan’a yakışır hale gelmelidir. Ben de genel kurulun hayırlı olmasını diliyor seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bahsedilen sorunların çözümü için takipçi olacağını ilgili kurumlarla görüşeceğini belirtti.
Yönetim, denetim ve faaliyet raporlarının okunup onaylanmasından sonra yapılan seçimde şu isimler seçildi:Mehmet Kırık, Ahmet Uysal ve Yücel Bahçe, Hüseyin Elmacı, Vedat Çolakoğlu.