Kule Buca Resim Sergisi açılıyor

Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kule Buca Resim Sergisi Tarihi Sekibaşı Hamamında sanatseverler ile buluşuyor. 17 Nisan Cuma günü (bugün) Saat: 18:00’de açılacak olan Sergi, 25 Nisan 2015 tarihine kadar ziyaret...

Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kule Buca Resim Sergisi Tarihi Sekibaşı Hamamında sanatseverler ile buluşuyor. 17 Nisan Cuma günü (bugün) Saat: 18:00’de açılacak olan Sergi, 25 Nisan 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünde Mete Sezgin ve Turan Enginoğlu atölyelerinde eğitim alarak mezun olmuş, resim çalışmalarına akademisyen ve öğretmen olarak devam etmekte olan, Kule Buca Grubu 14 sanatçının eserleri bulunacak.

Sanatçıların, Pentüre yönelik benzer bir düşünsel yaklaşım içerisinde iken plastik açıdan da birbiriyle yakın bir ifade içinde oldukları görülmektedir. Resim, baskı resim ve heykel gibi farklı disiplinlere dair çalışmaları ve her bir grup elemanının kendi bağlamında belirlediği konu yaklaşımlarını resmin temel plastik elemanlarıyla, birbirine yakın bir algı içerisinde örgütlemesi grubun dinamik yapısının en önemli gücünü oluşturduğu gözlemlenmektedir.

Şuana kadar 11 Sergi gerçekleştiren A. Cem Özal, Ahmet Akgün, Banu Çiçek Özal, Dizar Ercivan Zencirci, Duygu Tayyuk Oruçoğlu, Ekin Boztaş, Ezgi Tokdil, Jülide Ayözen Kırbıyık, Mete Sezgin, Serpil Yayman, Tamer Ersoy, Turan Enginoğlu, Tülin Oktav Doğruer, Yudum Akkuş’dan oluşan grubun çalışmaları, 25 Nisan 2015 tarihine kadar Tarihi Sekibaşı Hamamı’nda sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri