Köyler Meclisi kuruldu

Muğla Kent Konseyleri Birliğinin almış olduğu karar ile tüm ilçelerde kurulan Köyler Meclisi Fethiye’de de kuruldu.Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda ilçemize bağlı 20 köy muhtarından ve her köyden bir bayan ve bir erkekten...

Muğla Kent Konseyleri Birliğinin almış olduğu karar ile tüm ilçelerde kurulan Köyler Meclisi Fethiye’de de kuruldu.

Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda ilçemize bağlı 20 köy muhtarından ve her köyden bir bayan ve bir erkekten oluşan toplam 60 kişilik ekipten oluşan Fethiye Köyler Meclisi üyeleri ilk kez bir araya geldi.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman’ın da katıldığı toplantının amacı ise mahalle statüsüne dönüşen köylerin sorunlarını giderebilmek. Toplantı da Fethiye Köyler Meclisi hakkında kısa açıklama yapan Mustafa Şıkman “Fethiye Kent Konseyi, Muğla Kent Konseyleri Birliğinin almış olduğu karara uyarak Fethiye de köyler meclisinin kurulmasını gerçekleşti.Fethiye Köyler Meclisi üyeleri ilçemiz sınırları içerisindeki 20 köy muhtarından ve her köyden bir bayan ve bir erkek vatandaşımızdan oluşmak üzere toplam 60 kişiden oluşuyor. Fethiye Kent Konseyi olarak kurduğumuz Fethiye Köyler Konseyi 3. toplantısını gerçekleştiriyor.Daha önce yapılan toplantılarımızda Fethiye Köyler Meclisi yönetim kurulunu oluşturmuştuk.Başkanlığa da Gökben köyü muhtarı Mehmet Ali Güzel muhtarımız seçildi.Herkesin bildiği üzere Büyükşehir yasası ile Muğla ilimizin de Büyükşehir statüsüne girmesi ile köylerimiz mahalle konumuna getirildi.Şimdiye kadar köy muhtarları o köylerin belediye başkanı eş değerindeydiler. Köylerin ve köy halkının sorunlarını en iyi şekilde bilen kişiler muhtarlarımızdır.Bizim bu konseyi kurma amacımız köylerimizin ve köy halkımızın sıkıntılarını burada görüşerek daha kolay ve daha çabuk çözebilmektir” dedi. Fethiye Köyler Meclisi Başkanlığına seçilen Gökben Köyü Muhtarı Mehmet Ali Güzel de “Muğla ilimiz Büyükşehir olması durumunda mahalle konumuna düşen köylerimizde muhtarlarımızın da yetkisinin azalması nedeni ile Fethiye Köyler Meclisini kurduk.Fethiye ilçemize bağlı 20 köy bulunmaktadır.Bu köylerimizin çok büyük sorunları var.Bu sorunları burada meclisimizde görüşerek bütün köylere eşit miktarda hizmet götüreceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri