Kopan parmak 5 saatte dikildi

Muğla'da mermer atölyesinde çalışan ve elinin düşen mermer ile  kova arasında sıkışması nedeniyle sağ elinin bir parmağı kopan 22 yaşındaki genç, 3 saatte getirildiği Fethiye’deki özel hastanede ameliyata alındı....

Muğla'da mermer atölyesinde çalışan ve elinin düşen mermer ile  kova arasında sıkışması nedeniyle sağ elinin bir parmağı kopan 22 yaşındaki genç, 3 saatte getirildiği Fethiye’deki özel hastanede ameliyata alındı. Gencin kopan parmağı 5 saat süren ameliyat sonucu yerine dikildi.

Kavaklıdere’de bir mermer atölyesinde işçi olarak çalışan 22 yaşındaki Ergün Tilkioğlu oldukça büyük mermer taşını kovaya atarken dengesini kaybedince eli mermer taşı ile kova arasına sıkıştı. Sağ el serçe parmağı kopan  Ergün Tilkioğlu, şirket yetkililerince Muğla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada Mikrocerrahi Uzmanı olmaması nedeniyle Fethiye’deki Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Kopan parmak buzda saklı olarak hasta ile birlikte Fethiye’ye getirildi. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde bölgenin tek Mikrocerrahi ve plastik estetik uzmanı Mahmut Sunay tarafından Ergün Tilkioğlu’nun kopan parmağı 5 saatte dikildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Mikrocerrahi ve Plastik Estetik Uzmanı Mahmut Sunay yaptığı açıklamada “Hastamızın eline mermer parçası düşmesi sonucu parmağı düşmüştü. Sadece hastanemizde Mikrocerrahi uzmanı olduğu için buraya sevk edildi. Hastamızı durumu şuan da iyi. Eskiden bölgede Mikrocerrahi Uzmanı olmadığı için hastalar büyükşehirlere sevk edilmekteydi. Şu anda bu parmak yüzde 70 tutacak. Çünkü ameliyat çok başarılı geçti” dedi.

Uzman Doktor Mahmut Sunay benzer vakalarda parmak veya kopan uzvun parçasını suyla temas etmemesini isteyerek, “Bu konuda yanlışlık yapılıyor. Kopan parça buzlu suya konuyor. Su ile temas tutmama riskini arttırıyor. Bu yüzden kopan parçayı temiz bir naylon poşete koyup ağzına iyice kapatarak buz arasında muhafaza edilerek hastaneye ulaştırılmalıdır” dedi.

Kopan parmağına kavuşan Ergün Tilkioğlu ise, doktor ve hastane personeline teşekkür ettikten sonra olayı şöyle anlattı “Kavaklıdere’de bir mermer atölyesinde çalışıyorum. Mermer taşını kovaya atarken dengemi kaybettim. Elim taş ile kova arasına sıkıştı. Serçe parmağım düştü. Diğer yanındaki parmağım ezildi. Önce Muğla Devlet Hastanesi’ne oradan da Fethiye’de bu hastaneye getirildim. Tam 3.5 saatte ameliyathaneye girdim. Doktorlar parmağımın eskisi gibi iyi olacağını söylediler.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri