Karpuzları sanat eserine dönüştürüyor

Fethiye Ölüdeniz'de baş aşçı olarak görev yapan Soner Çantalı ve arkadaşlarının karpuzu işleyerek yaptığı figürler turistlerden yoğun ilgi görüyor.Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden olan Ölüdeniz'de, Montebello...

Fethiye Ölüdeniz'de baş aşçı olarak görev yapan Soner Çantalı ve arkadaşlarının karpuzu işleyerek yaptığı figürler turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden olan Ölüdeniz'de, Montebello Hotels'de konuk edilen turistlerin Türk Mutfağını daha iyi tanıması için değişik etkinlikler düzenleniyor. En renkli gösteriler arasında ise karpuz ile oluşturulan figürler yer alıyor. Baş aşçı olarak çalışan Soner Çantalı ve mesai arkadaşlarının meyveleri kullanarak yaptığı işlemelere turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Mutfaktaki işinden arta kalan zamanını oyma sanatını kullanarak başta karpuz ve bal kapakları olmak üzere sebze ile meyvelere şekil vermekle geçiren Soner Çantalı "eserlerini" otelin açık büfesinde sergiliyor.

Çantalı, karpuzlarla sepet, maske, yazı gibi figürler oluştururken, zaman zaman ise hayvanların resimlerini çiziyor. 15 dakika ile 2 saat arasında değişen sürelerde bitirilen çalışmalar açık büfede sergilendiğinde, turistler yemeklerden çok, figürleri inceliyorlar.

Soner Çantalı, özellikle yabancı turistlerin çalışmalarını hayranlıkla izlediğine işaret ederek, "Görsellik en temel unsurumuzdur. Bir yemeğe lezzet verebilirsiniz ama onu en güzel şekilde sunmakta çok önemli. Amacım otelimizde tatil yapan müşterileri memnun etmek. Açık büfeye yemek almaya gelen müşteriler karşılaştıkları figürleri görünce daha mutlu bir şekilde yemek yiyor. Bu çalışmalarımın fotoğraf ve videolarını çeken turistler, tatil anısı olarak saklıyorlar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri