Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce, Marmaris, Menteşe, Gökova ve Bodrum karayollarında havadan helikopterle trafik denetimi yapıldı. Muğla Haber Gazetesi ekiplerince görüntülenen denetimde, sürücülerin kurallara uyduğu görülürken, cezai işlem uygulanmadı.
Sinem Karakaya
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, havadan helikopterle trafik denetimi yapıldı.
Marmaris, Menteşe, Gökova ve Bodrum karayollarında yapılan denetimde sürücülerin telefon kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, kırmızı ışık ihlali, şerit ihlali ve hız sınırı ihlali yapıp yapmamasına bakıldı.
Havadan trafik denetimi yapılırken, aynı anda başka ekipler Menteşe İlçesine bağlı Uğur Mumcu Bulvarı’nda da denetim gerçekleştirdi.
Ayrıca havadan denetimde kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücüler, bölgedeki ekiplere bildirildi. Denetimde sürücülerin çoğunun kurallara uyduğu görülürken, cezai işlem uygulanmadı.
Polis helikopterinden yapılan denetimler, Muğla Haber Gazetesi ekiplerince görüntülendi.
Karayollarındaki yoğunluğu kontrol etmek amacıyla denetimlerin sık sık yapıldığını belirten Muğla Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ferhat Demiriz, havadan yapılan helikopterli denetimlerde telefon kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, kırmızı ışık ihlali, şerit ihlali ve hız sınırı ihlali konularında denetlenen araçların kurallara uyduğunu söyledi.
Ferhat Demiriz, “Bizim amacımız drone, helikopter gibi denetimlerde vatandaşlara ceza yazmak değil can ve mal güvenliğini korumak, vatandaşların kaza yapmalarını engellemek” şeklinde konuştu.
Öte yandan bayram tatili için Muğla’ya gelecek vatandaşları uyaran Şube Müdürü Demiriz, sürücülerin dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak kurallara uyulmasını bir kez daha hatırlattı.