Sinem Karakaya
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün Danışmanı, Muğla İl Başkanı ve aynı zamanda da sanatçı olan Gizem Saatçi, parti seçim duyurusu olarak programları kapsamına aldıkları beyannameyi vatandaşlara duyurdu. Saatçi, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir” dedi.
“SANATÇILARA ASKERİ ÜCRET ÖDENECEK”
DYP Muğla İl Başkanı Gizem Saatçi, sanatçıya söz verdiklerini belirterek, “Yıllardır telif mücadelesi veren meslek birliklerimiz, öte yandan hakkı alınamayan ve en zoru da pandemi döneminde gerçekleşen sanatçı intiharlarıyla sarsılan Türk müzik endüstrisine, sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri vermek için partimiz adına Sayın Genel Başkanımız Avukat Çetin Özaçıkgöz'ün ve parti çoğunluğuyla aldığımız karara göre Seçim Programı adı altında yapacaklarımdan bahsetmek istiyorum. Öncelikle Mesam, msg, müyorbir kurumlarından üyelikleri olan bestekar, söz yazarı ve yorumcu olarak albümleri bulunan (dijital, kaset, plak) tüm sanatçılara o günkü ekonomik şartlara bağlı olarak düzenli olarak askeri ücret ödenecek. Emekli olmak istediklerinde, emeklilikte yaşa takılmak söz konusu olmadan 65 yaşına geldiklerinde kuracağımız SGK , bağkur gibi Müzik Emekçisi kurumuna ödeyecekleri prim ile emekli olma hakkı hakkındaki yasal düzenleme yapacağız” dedi.
“MÜZİK EMEKÇİLERİ HASTANE AYIRT ETMEKSİZİN BAKILACAK”
Kendisi de sanatçı olan Gizem Saatçi, vaatlerine şu şekilde devam etti: “Genel Sağlık Sigortası primi gibi Müzik Emekçisi primini cüzi olarak bugünkü şartlara göre aylık 50 lira gibi ödeyen Müzik Emekçileri özel, devlet hastanesi, asgari hastane ayırt etmeksizin kendileri ve aileleri büyük ameliyatlar ve ilaçlarda dahil olmak üzere bakılacaklar. Müzik emekçisi vefat ettiği vakit, aylığı eşi çalışmıyorsa veya herhangi bir geliri emekliği yoksa aynı şekilde kendisine geçecektir. Müzik emekçisi vefat ettiğinde emekli maaşı vasisine ya da vasilerine pay edilecektir. Müzik emekçisinin ayrıca sahip olduğu Bağkur ya da SGK emeklilik ya da özel kurum veya kamusal hizmette de görev yapması Müzik emekçisi maaşını etkilemeyecektir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir. Tüm müzisyenlere duyurulur.”