GÜREŞLERİ 20 BİN KİŞİ İZLEDİ

Yatağan Belediyesi geleneksel deve güreşine havanın güzel olması dolaysıyla çok büyük ilgi oldu. Güreş alanı panayır yerine döndü, binlerce vatandaş hem güreşleri izledi hem de  davul zurna eşliğinde  eğlendiler.Yatağan...

Yatağan Belediyesi geleneksel deve güreşine havanın güzel olması dolaysıyla çok büyük ilgi oldu. Güreş alanı panayır yerine döndü, binlerce vatandaş hem güreşleri izledi hem de  davul zurna eşliğinde  eğlendiler.

Yatağan Belediyesi 14. Geleneksel Deve Güreşleri orman kavşak sahasında yapıldı. Ege Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden 140 meşhur devenin katıldığı güreşlere 30 bin civarında vatandaş izledi.

Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, burada yaptığı konuşmada; ‘Bu yıl 14. Deve güreşi festivalimizi yine sizlerle birlikte düzenliyoruz. Sizlerle gurur duyuyorum. Yörük kültürünü hep beraber yaşatacağız. Bazıları tarafından şahsıma 15 yıldır ne yaptı gibi karalamalar yapılıyor. 15 yıldır kapım açık olarak acıda sevinçte sizlerle oldum. 100 kilometrelik kanalizasyon yaptık. Arıtma tesisi yakında hizmete giriyor. Bunlar yer altına yapılan hizmetler. İlçede bozuk yol bırakmadık’ diyerek yaptığı diğer hizmetleri anlattı.

Işık daha sonra bu yıl güreşlere sponsor olan iş adamı Mehmet Serdaroğlu ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’e Plaket sundu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’de yaptığı konuşmada Kültürel değerlerin önemini vurguladı. Gürün, Yörük kültürünü 14 yıldır sürdüren Başkan Işık’a kutluyorum.  Kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak çok önemli. Şu birlik ve beraberliği görünce ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günleri aşacağına daha çok inandım. Hiç kimse karamsar olmasın’ dedi.

Güreşlere, Muğla CHP Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, MHP milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, il Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Polis Baş Müfettişi Mustafa Acar,  Muğla ve Fethiye Yörük Obaları Dernekleri Başkanları, Siyasi partilerin temsilcileri, Daire Amirleri, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, izlerken çok sayıda basın mensubu da  hazır bulundu.  Havanın güzel olması ve güreşin  ücretsiz olması dolaysıyla  güreşlere çok büyük ilgi oldu, güreş alanı panayır yerine döndü, binlerce vatandaş hem güreşleri izledi hem de  davul zurna eşliğinde  eğlenirken satıcılar memnun ayrıldılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri