MEMUR-SEN’DEN KAMU ÇALIŞANLARINA SOSYAL KONUT TALEBİ

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Özcan Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yaptığı görüşmede kamu çalışanlarının barınma, ulaşım ve sosyal imkânlara erişim sorunlarını gündeme getirdi. Çiçek, özellikle Bodrum, Marmaris ve Menteşe’de kamu çalışanlarına yönelik kiralık sosyal konut projeleri hayata geçirilmesini talep etti.

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Özcan Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek kamu çalışanlarının kent genelinde yaşadığı sorun ve beklentileri iletti. Görüşmede barınma başta olmak üzere ulaşım, kreş hizmetleri, sosyal tesislerden yararlanma ve belediyede görev yapan memurların özlük haklarına ilişkin talepler ele alındı.

Muğla’da artan kira fiyatlarının kamu çalışanları açısından önemli bir sorun hâline geldiğine dikkat çeken Çiçek, Büyükşehir Belediyesi iştiraki MUKAŞ aracılığıyla Bodrum, Marmaris ve Menteşe ilçelerinde 1+1 ve 2+1 sosyal konutlar yapılmasını önerdi. Konutların uygun kira bedelleriyle kamu çalışanlarına sunulmasını isteyen Çiçek, bu projelerde çalışanlara özel kontenjan ayrılması gerektiğini ifade etti.

Kreş ve sosyal tesislerde indirim talebi

Görüşmede kamu çalışanlarının sosyal imkânlardan daha uygun koşullarda yararlanmasına yönelik öneriler de gündeme geldi. Çiçek, belediyeye ait kreşlerde kamu çalışanlarının çocukları için kontenjan ayrılmasını talep ederken, belediyenin sosyal tesisleri, spor merkezleri ve otoparklarında çalışanlara indirim uygulanmasını istedi.

Hastane ulaşımına sembolik ücret önerisi

Ulaşım konusunda da çeşitli öneriler sunan Çiçek, hastanelere hizmet veren toplu taşıma hatlarında sembolik ücret tarifesi uygulanmasını gündeme getirdi. Bu uygulamanın hem vatandaşların hem de kamu çalışanlarının ulaşım giderlerini azaltacağını belirten Çiçek, toplu taşımanın daha fazla tercih edilmesiyle hastane çevrelerindeki trafik yoğunluğu ve otopark sorununun da hafifleyebileceğini dile getirdi.

Hastane güzergâhlarında bulunan durakların daha konforlu ve korunaklı hâle getirilmesini isteyen Çiçek, Seydikemer’in Bekçiler ve Seki bölgelerinde görev yapan kamu çalışanlarının ulaşım sorunlarını da Başkan Aras’a aktardı. Ayrıca 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yapan personelin, görev kıyafetleriyle işe gidiş ve dönüşlerinde belediye toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması talebinde bulundu.

Unvan değişikliği sınavı da gündemde

Görüşmede, Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan memurlar için unvan değişikliği sınavı açılması talebi de gündeme getirildi. Menteşe ilçesinin sağlık politikaları üzerine de karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı görüşmenin ardından Özcan Çiçek, kamu çalışanlarının sorun ve beklentilerine gösterdiği ilgi, misafirperverliği ve ev sahipliği dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri