Erdoğan: Çözüm süreci terörü şımartmıştır

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.Verdiği soru önergesiyle geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvetleri...

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Verdiği soru önergesiyle geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Türk Bayrağının indirildiği eylemlerde sorumlular hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını soran Erdoğan; 2013 yılının Mart ayında Diyarbakır’da düzenlenen nevruz kutlamalarındaki yasa dışı eylemleri yapanları da gündeme getirdi.

“Son yıllarda çözüm süreci adı altında verilen tavizler ile birlikte bebek katilleri iyice şımarmış, eli kanlı PKK terör örgütü mensupları elini kolunu sallayarak devletçilik oynamaya başlamış, hadlerini aşan faaliyetlerine yenilerini de ekler hale gelmiştir. Son olarak geçtiğimiz günlerde Diyarbakır' da kendini bilmez ihanet şebekesi mensubu bir hadsiz 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı kışlası içindeki Türk bayrağını indirme cüreti göstermiştir. Cüretkâr eylemler gerçekleştirenlere karşı gereğinin tam olarak yapılmamasından dolayı ortaya çıkan atmosfer teröre kucak açmak, teröristlere cesaret aşılamak ile eş değer bir hal almıştır.” diyen Erdoğan; şunları söyledi:

“2013 yılının Mart ayında Diyarbakır’da Türk Bayrağının yer almadığı ve kanunsuz bir sürü eylemin gerçekleştirildiği sözde nevruz kutlamalarında da adeta Türk Milletine ve Devletine bir meydan okuma hadisesi yaşanmıştır. Yasadışı pankartların yer aldığı bir tane bile Türk Bayrağının yer almadığı bir alanda gerçekleştirilen sözde kutlamada terörist başı Abdullah Öcalan’dan gelen mesaj da okunmuştur. O dönemde İçişleri Bakanlığı yapan Sayın Muammer Güler konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını söylemiş, sorumluların cezasını alacağı hususunda açıklamalar yapmıştır.”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu:

-2013 yılının Mart ayından bu yana dönemin İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’in başlatıldığını söylediği tahkikatlar sonucunda yasadışı eylemlerde bulunanlar hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

-2013 yılının Mart ayında Diyarbakır’da gerçekleştirilen Türk Bayraksız sözde Nevruz Kutlamalarında yaşanan yasadışı eylemlerde sorumlu kurumların ve sorumlu görevlilerin ihmali var mıdır? Eğer bir ihmal söz konusu ise bu görevliler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

-Geçtiğimiz günlerde 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı kışlası içindeki Türk bayrağını indirme cüreti gösteren gösterici ve yasadışı eylem yapan göstericiler hakkında sürdürüldüğü söylenen tahkikatlar hangi aşamadadır?

-2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Türk Bayrağının indirildiği yasa dışı eyleme katılanların arasında 2013 yılının Mart ayında Diyarbakır’da düzenlenen sözde Nevruz kutlamalarındaki yasa dışı eylemlere katılanlardan kimse var mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri