Eğitimcilere İletişim dersi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını “Aile İçi İletişim” semineri verildi.Milli Eğitim Müdürlüğü personeline Muğla Kız Meslek Lisesi’nde ‘aile İçi Eletişim’ semineri verildi. Seminere Aile ve Sosyal...

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını “Aile İçi İletişim” semineri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü personeline Muğla Kız Meslek Lisesi’nde ‘aile İçi Eletişim’ semineri verildi. Seminere Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Vedat Tunç, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Eskiakgün’ün yanı sıra Menteşe’ye bağlı okul müdürleri ve çok sayıda Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı katıldı.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Esra Dilek Kadiroğlu tarafından ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’ konulu sunum yaptı. Kadiroğlu, “Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı koca ilişkisinden alır. Sağlıklı evlilik ilişkisi, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Evliliklerde eşler arasındaki iletişimi etkili kılan unsur, eşlerin birbirlerinin düşüncelerini, fikirlerini, duygularını dikkate almalarıdır. Sağlıklı bir iletişime sahip çiftler, birbirlerine güven duyarlar ve fikirlerini yargılanmaktan korkmaksızın ifade ederler” dedi.

Evlilikte sağlıklı iletişimin ipuçlarını veren Çocuk Gelişim Uzmanı Kadiroğlu, “Dinleme becerisi evlilik ilişkisi içerisindeki en önemli iletişim becerilerinin başında gelmektedir. Eşinin kendisini içtenlikle dinlediğini bilmek, kişiye bu ilişki içerisinde eşi tarafından önemsendiği mesajını vermektedir. Sürekli eleştiren, suçlayan, ters cevaplar veren, kalp kıran birisi olmaktan kaçının. Anlayışlı ve olgun olmaya gayret edin” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri