Down Sendromlular Güvençer’i ziyaret etti

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu beraberindeki heyetle Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Ziyarette Down sendromlu çocuklarla yakından...

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu beraberindeki heyetle Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenen Vali Güvençer: "Down sendromlu çocuklarımız ve diğer engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; toplumun, ailelerinin, çevrenin, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Devletimizin evrensel ölçülerde engellilerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Down sendromlu çocuklarımızı sadece belli günlerde hatırlamıyoruz. Onlar her zaman hatırlanmakta ve kamunun tüm alanlarından yararlanmaları için kolaylıklar sağlanmaktadır." dedi.

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise ziyarette yaptığı açıklamada: “Down sendromlu bireyler yaşıtlarından daha yavaş büyürler. Düzgün yetiştirilmiş Down sendromlu bireyler dış destek almadan hayatlarını sürdürebilirler. İyi bir eğitim sayesinde meslek sahibi olabilirler. Bu nedenle küçük yaştan itibaren eğitim almaları çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Sevimli hareketleriyle dikkat çeken Down sendromlu çocuklardan Kaan Matur Vali Güvençer’in makam koltuğuna geçerek, taleplerini yazdığı kağıdı Vali Güvençer’e iletti ve konuyla yakından ilgilenmesini istedi.

Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Beyazay Derneği Başkanı Yelda Erol Gökcan, Down sendromlu çocuklar ve aileleri bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri