Diyabet ve Obezite güncellemesi anlatılacak

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum Şubesi tarafından, hızlı artışı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün alarm verdiği ve bulaşıcı hastalık olarak tanımladığı şeker hastalığı ve onun...

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum Şubesi tarafından, hızlı artışı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün alarm verdiği ve bulaşıcı hastalık olarak tanımladığı şeker hastalığı ve onun temel nedenlerinde biri olan obezite konusunda güncel bilgiler verilmek üzere bir toplantı düzenlenecek.

11 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de Ramada Otel Bodrum’da düzenlenecek olan toplantıya Muğla ilinde görev yapan konuyla ilgili tüm sağlık çalışanlarından aile hekimleri, diyetisyenler kardiyologlar, iç hastalıkları uzmanları, pediatrisler, fizik tedavi uzmanları, göz hekimleri, diyabet hemşireleri, kadın doğum uzmanları ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları katılacak. Ayrıca toplantıda Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da birer konuşma yapacak.

Toplantıya Türkiye Diyabet Vakfı Genel Sekreteri ve Gazi Üniversitesi Endokrin Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yetgin, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrin Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Temel Yılmaz ile Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum Şubesi Genel Sekreteri ve Bodrum Devlet Hastanesi Diyetisyeni Banu Belkıs Aş konuşmacı olarak katılacak.

Gerek Türkiye Diyabet Vakfı’nın gerekse Diyabetle Yaşam Derneği’nin çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalarda “Diyabet ve obezitenin önlenebilir ve kontrol-tedavi edilebilir hastalıklar olduğu, günümüz modern yaşam ve beslenme şeklinin obezite ve dolayısıyla kronik hastalıklarının sıklığını katlanarak arttırdığı vurgulanmaktadır. Bu nedenle özellikle obeziteye kozmetik bir sorundan ziyade bir hastalık olarak yaklaşmak ve öncelikle önleyerek bilimsel veriler ışığında tedavi etmek her iki kuruluşun da çalışmalarının temel hedefleridir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri