CHP Yerel seçimlere kilitlendi

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın katılımı ile geçtiğimiz günlerde Konakaltı Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilirken, İl Danışma Kurulu’nun raporu hazırlanarak...

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın katılımı ile geçtiğimiz günlerde Konakaltı Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilirken, İl Danışma Kurulu’nun raporu hazırlanarak basına ve kamu oyuna aktarıldı. Rapora göre CHP İl Danışma Kurulu toplantısından önümüzdeki yerel seçimler ve seçimler önce adayların hangi usullere göre belirlenmesi konularının ağırlıklı olarak ele alındığı görüldü.

CHP İL Danışma Kurulu raporu CHP İL Binasında düzenlenen bir basın toplantısı ile CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk tarafından açıklandı. Rapora göre İl Danışma Kurulu Toplantısının; Belde, ilçe ve il örgütlerinin yerel yönetim seçimleri hazırlıklarına yönelik önerileri, Yerel yöneticiler ile örgütlerin çalışma yöntemleri ile ilgili öneriler, Yerel yönetim seçimlerindeki aday belirleme yöntemleri hakkındaki görüşleri ağırlıklı olarak öne çıkan gündem maddelerini oluşturdu.

Toplantıda; belde, ilçe ve il örgütlerinin ve yerel yönetimlere hazırlanması hakkında 11 maddelik tavsiye kararları da alınırken, değişen yerel yönetimler yasası ile ilçelerin ve ilin büyük şehir olması konusu üzerine yapılan uzun tartışmalar sonrası 7 maddelik örgütler ve yerel yönetimler ilişkilerinin hangi doğrultuda olması doğrultusunda kararlar da alındı.

Adaylar meyil yoklaması ve anketle belirlenecek

Rapora göre üzerinde ağırlıklı olarak durulan bir diğer konu ise yerel yönetimler ve aday belirleme konusu oldu. Raporun bu konu ile ilgili bölümünde şöyle denildi:

“Kurulumuzda belediye başkanımız olmayan ilçeler ve büyükşehir belediye başkan adayımızın önceden belirlenmesi hususu ağırlıklı olarak beyan edilmiştir.

Genel Merkezimizin belediye başkan adaylarını önceden belirlemesi durumunda, anket, tüm üyelerin katılımı ile meyil yoklaması ve örgütün görüşünün alınması istendi.

Belediye başkanı olan ilçelerimiz ve belediye meclis üyelerinin genişletilmiş delege ile ön seçimle belirlenmesi görüşü ağırlık olarak konuşuldu.

Halen il genel meclis üyeleri ile belde belediye başkanlarına meclislerde yer verilmesi ağırlıklı olarak konuşuldu.

İl Başkanlığı koordinesinde yapılan danışma kurulu ilimiz büyük şehir belediye başkanlığı ve 13 ilçe belediye başkanlıklarının kazanılması Muğla ilinin şeref sözü olduğu ve çalışma ve programların bu doğrultuda gerçekleşeceği hususunu beyan ettiler. “

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri