Belediye’den bir kültür hizmeti daha

Doç.Dr. Nilgün Açık Önkaş tarafından kaleme alınan Muğla Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında yayına hazırlanan “Mevlana Okyanusundan Muğlalı Şahidi Denizine” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.Hz. Mevlâna’nın...

Doç.Dr. Nilgün Açık Önkaş tarafından kaleme alınan Muğla Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında yayına hazırlanan “Mevlana Okyanusundan Muğlalı Şahidi Denizine” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Hz. Mevlâna’nın manevi evladı, Muğlalı Şahidi Hazretlerinin şiirleri ve açıklamalarının yer aldığı ‘Mevlâna Okyanusundan, Muğlalı Şahidi Denizine’ kitabının tanıtımı Muğla Belediyesinde yapıldı. Muğla Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında yayına hazırlanan kitabın tanıtımına Muğla Vali Yardımcısı Fethiye Özdemir, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve kalabalık bir davetli katıldı.

‘Mevlâna Okyanusundan, Muğlalı Şahidi Denizine’ kitabının yazarı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nilgün Açık Önkaş, kitabın tanıtımının Mevlana’nın ölüm yıldönümüne denk gelmesinin yanı sıra, 18 rakamının da kutsal bir rakam olması nedeniyle bu günün farklı bir anlamı bulunduğunu söyledi. Önkaş, “Hz. Mevlâna’nın manevi evladı, Muğlalı Şahidi hazretlerinin şiirleri ve açıklamalarından oluşan böyle bir kitabın hazırlanmasında Muğla Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’ün çok büyük desteğini gördüm. Bu kitabı hazırlamadan önce inanın ben de Şahidi Hazretleri hakkında bu kadar yeterli bilgi sahibi değildim” dedi.

Mevlevilik, 72 milleti bir gören, kapısının herkese açık olduğu, gönül kapısının herkesi kucakladığı bir felsefenin sonucudur. Bu felsefe ile Hz Mevlana bütün dünyaya şu anda gittikçe daha fazla anlaşılır ve gayret sarf edilen dünyadaki tüm toplum ve insanlara bir anda ve sevgi içinde yaşamanın dünya barışı için insanların hem kendisi ile hem de başkaları ile barışık olmaları için çok önemli olduğunu ifade ediyor. Bu duygular, bu fikirler, çağdaş araçlar ve gereçler yanında önemli bir değer olarak Mevlevilik Mevlâna felsefesi tanıtılmaya çalışıyor. Bizim yanı başımızda Şahidi olarak, isim olarak bildiğimiz çok değerli gönül insanını çok iyi anlamamız gerekir. Bu kitap ile ortaya konulan değerin çok iyi anlaşılması gerekir. Biz 15 yıl önce göreve geldiğimizde dedik ki, Muğla’nın değerlerini ortaya koyan kim olursa olsun, katkı vermeye hazırız dedik. Şu anda bu kitap ile birlikte Belediyemiz Kültür yayınları serisinin 14’üncüsüne ulaştık. Sırada 4 kitap daha var. Bu kitapları da önümüzdeki günlerde tanıtacağız. Bunlar yeterli mi, elbette yeterli değil. Daha çok, daha fazla yazılması ve topluma ulaştırılması gerekir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri