BAŞBAKAN'DAN 205 MİLYONLUK AÇILIŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla merkez ve diğer ilçelerdeki toplam 205 milyon TL değerindeki 102 tesisin açılışını Cumhuriyet Meydanı’ndan yaptı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin rotasını sermaye sahipleri...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla merkez ve diğer ilçelerdeki toplam 205 milyon TL değerindeki 102 tesisin açılışını Cumhuriyet Meydanı’ndan yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin rotasını sermaye sahipleri değil, belli medya kuruluşları değil siz çizeceksiniz. İçerde ya da dışarıda belli güç odakları, başka ülkeler değil sadece benim aziz milletim çizer" dedi.

Muğla'da toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Erdoğan, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini söyledi.

Konuşmasında, merhum Adnan Menderes'in ‘Yeter söz milletindir’ sloganını hatırlatan Erdoğan, "2002’de 3 Kasım seçimlerine girerken Menderes’in sloganı gibi biz de ‘Yeter söz de karar da milletindir’ dedik. Milletin kararının üzerinde karar olamaz. Demokrasilerde geçerli olan milletimizin kararıdır. Milletimiz sandıkta bizi seçti. Merkezde bizi seçtiniz, yerelde de inşallah bizlere bu görevi verin. Gazi Mustafa Kemal Misak-ı Milli sınırları içinde her birime bir telgraf gönderiyor. O telgrafta diyor ki, ’23 Nisan 1920’den itibaren bütün sivil ve askeri makamların, bütün milletin başvuracağı merci Büyük Millet Meclisi olacaktır’. TBMM Türkiye’nin kalbi, idare meclisidir. Yasalar oradan çıkar. Anlaşmalar orada onaylanır. Millet yetkisini TBMM eliyle kullanır. Fani olan hiç bir güç TBMM’nin üstünde değildir. Burası otokratik rejimle idare edilen bir ülke değil, demokrasi ile idare edilen bir ülke. Söz de mühür de karar da yetki de sizde" dedi.

Konuşmasında, Kamer Genç'in Japon Büyükelçiliği'ndeki eşine yönelik sözlerine de değinen Erdoğan, "Kadına şiddete son diyenler, kadına el uzatılamaz diyenler, kadına bu noktada söz, laf, hakaret edilemez diyenler eğer bizim parlamentomuzun çatısı altında kalıyor da onların partisi onları muhafaza ediyorsa CHP’den hesap sormak lazım. Lafla kadına siyasi hak verilmez, lafla kadına saygı olmaz. Ben konuşamıyorum. Eşim olduğu için konuşamıyorum. Ama görüyorum ki milletim konuşuyor. Adını ağzına almak ona taltif olur. O nedenle alamam. Dolayısıyla bunun gereğini benim milletim vakti saati geldiğinde yapar. 4 ay sonra o zihniyete Muğla en büyük dersi vermelidir" diye konuştu.

Türkiye'nin istikametini milletin çizdiğini belirten Erdoğan, "Bu ülkenin rotasını sermaye sahipleri değil, belli medya kuruluşları değil siz çizeceksiniz. İçerde ya da dışarıda belli güç odakları, başka ülkeler değil sadece benim aziz milletim çizer. Onlar kendi zümrelerinden başka hiçbir şey düşünmezler" dedi.

Türkiye’de her meselenin çözüm yerinin TBMM olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Kimin ne meselesi varsa buna TBMM’de çözüm arar. Meclis dışında çözüm arayanlar büyük yanılgının içindedir. Karar mekanizmalarında etkili olmak için Meclis dışında yol arayanlar yanılgı içindedir

Biz hiçbir meselenin hiçbir konunun Meclis dışında ele alınmasına müsaade etmeyiz. Siyasetin yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Meclis yetkisinin gasp edildiği günler artık geride kalmıştır. Hiç kimse milli iradeye el uzatamaz. Milli iradeye kast edemez. Arkamızda millet var, arkamızda milletin hayır duası var. Kimsenin endişesi olmasın. Türkiye’de tencere tava çalanın değil, sesi çok çıkanın değil, çok parası olanın değil milletin dediği olur" dedi.

Kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarını kaydeden Erdoğan, "Herkes istediği gibi giyinir. Başı örtülü diye kızlarımızı üniversiteye sokmadılar. Şimdi gidiyor kızlar. Türkiye parçalandı mı? Huzur geldi. Şimdi el ele kardeşçe çalışıyor hepsi. Rahatlama bu. Bir katsayı belası çıkardılar. Ben dertli babayım. Benim de 4 çocuğum hepsi de katsayı engeline hem de başörtü engeline takıldılar. Kızlarım burada üniversite okuyamadı, yurtdışına gönderdim. Orada dünyanın en önemli üniversitelerinde okudular. Kimse başın kapalı demedi. Başı açığı da kapalısı da sizler benim milletimsiniz" dedi.

En son şehidin Muğla'dan olduğunun altını çizen Erdoğan "15 ay önce Burak Erdil Beytüşşebap’ta terörist saldırısı sonucu şehit edildi. Köyceğiz’deki ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehitlerimi minnetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun diyorum. Muğla vatan savunmasında çok gencini şehit verdi. 2 Eylül 2012’den beri Muğlalı Burak kahramanımızdan sonra terör nedeniyle hiçbir şehit vermedik. 1 yılı aşkın zamandır askerimizi, korucularımızı kaybetmedik terör nedeniyle. Keşke tüm kahramanlar aramızda olaydı. İşte 11 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Çok gencimizi yitirdik. Birileri hala çözüm sürecinin karşısında dikiliyor. Çok ananın yüreği yandı. Artık ocaklara ateş düşmüyor. Biz bu süreci muhafaza etmeliyiz. Bunu güçlendirmek için samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Diyarbakır’a gidiyor da Barzani’yi oraya getiriyorsa, türküleri yüzünden kovulan Şivan’ı getiriyorsa derdimiz 76 milyon birbiriyle kucaklaşsın diye yapıyoruz. Bu kucaklaşmadan kimlerin rahatsız olduğunu biliyorsunuz değil mi? Anayasanın, yasaların dışına asla çıkmadan meşruiyet içinde sizin değerlerinizi çiğnemeyeceğiz, çiğnetmeyeceğiz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri