Bale Büyüsü sürüyor

Uluslar arası Bodrum Bale Festivali’nde büyülü geceler devam ediyor.Dünyaca ünlü birbirinden ünlü bale sanatçılarının sahne aldığı festival 1 Ağustos tarihine kadar devam edecek.Rusya Federasyonu’ndan gelen Devlet Opera...

Uluslar arası Bodrum Bale Festivali’nde büyülü geceler devam ediyor.Dünyaca ünlü birbirinden ünlü bale sanatçılarının sahne aldığı festival 1 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Rusya Federasyonu’ndan gelen Devlet Opera ve Balesi Krasnoyarsk Tiyatrosu’nun sahneleyeceği

“Carmen” balesi, 24 - 25 Temmuz 2015 Cuma ve Cumartesi geceleri iki temsil ile sahnede

olacak. George Bizet’nin ünlü “Carmen” operası üzerine Sergey Bobrov’un koreografisi ile

şekillenen bu sıra dışı “Carmen”, Bodrumluları bekliyor.

1875 yılınsa, Paris’te Çingene Kızı Carmen ile ilk kez tanışan opera seyircisinin, alışkın olduğu klasik hikayelerden ve kahramanlardan bir hayli farklı olan “Carmen” eserini beğenmemesi ve eserin dünya prömiyerinin büyük fikasko ile sonlanması, bestecisi George Bizet’yi bir hayli üzse de Rus besteci Çaykovski adeta geleceği görerek: ”Carmen, bir dönemin müzik zevkini kusursuzca yansıtan nadir eserlerden biridir. On sene içinde Carmen dünyanın en ünlü operası olacaktır.’’demiştir.

Gerçekten de ‘Carmen’ bu güne kadar, etkileyici müziği, güçlü ve bağımsız kadın betimiyle tahtını günümüze kadar korumakla kalmamış, müziğin ve hikayenin koreografik dil ile kusursuz uyumu, bale uyarlamalarının yapılmasına da yol açmıştır. Eserin bu özelliklerinden sonuna kadar yararlanan Rus koreograf Sergey Bobrov’un ‘Carmen’i ise, çok daha enerjik, dansın ateşi ve sarhoş edici etkisiyle bezeli, tutkulu varyasyonlar ve ensemble’lardan oluşan sıra dışı bir koreografi.

1 Ağustos 2015 tarihine kadar, bale sanatının uluslararası arenada başarılı temsilcilerini yakından izlemenin mümkün olduğu festivalin devamındaki temsil, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Hamlet” balesi olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri