28 sanık hakim karşısını çıktı

Muğla polisi tarafından 9 ay süren soruşturmanın ardından Aydın, İzmir, İstanbul ve Muğla da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda ‘insan kaçakçılığı’ suçlaması ile gözaltına alınan 55 kişiden tutuklu olarak yargılanan...

Muğla polisi tarafından 9 ay süren soruşturmanın ardından Aydın, İzmir, İstanbul ve Muğla da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda ‘insan kaçakçılığı’ suçlaması ile gözaltına alınan 55 kişiden tutuklu olarak yargılanan 28'i bugün Milas'ta hakim karşısına çıkarıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde sanıkların fazla sayıda olması nedeniyle belediye toplantı salonunda mahkeme salonu kurulurken, yaklaşık 1 saatlik beklemenin ardından sanıklar 2’şer ve 3’erli gruplar halinde salona çıkarıldı. Sabah erken saatlerde emniyet birimlerince bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Yakınlarının çevredeki bekleyişleri arasında salona çıkarılan sanıklara, yakınları uzaktan sadece elle selam verebildi. Çok sayıda avukatında görev aldığı duruşmaların geç saate kadar sürmesi bekleniyor.

17 Kasım 2012’de Sahil güvenlik ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda, 331 kaçak göçmen yakalanmasının ardından göçmenlerin taşındığı 12 tekne ve 3 otomobile de el konulurken, Gürcistan uyruklu Eteri Maltratzse ve 27 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri