Serada kenevir yetiştirmiş

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarı çalışmalar neticesinde bir seranın içerisine ekili vaziyette 10 bin kök Hint keneviri ele geçirdi. Yapılan operasyonda bir kişi de gözaltına alınırken, seranın...

Serada kenevir yetiştirmiş

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarı çalışmalar neticesinde bir seranın içerisine ekili vaziyette 10 bin kök Hint keneviri ele geçirdi. Yapılan operasyonda bir kişi de gözaltına alınırken, seranın çevresine fasulye ekilmesi de dikkat çekti.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ile Asayiş Bürosu Ekipleri, Karagedik Mahallesi’nde ormanlık alanda bulunan bir serada Hint keneviri yetiştirildiği bilgisini alınca bu seraya baskın düzendiler. Yapılan baskında özenle dikilmiş, damlama ve ısıtma sistemi uygulanan seradaki Hint kenevirlerini ele geçirirken, seranın hemen yanında bulunan iki odalı beton örme evde ise seranın sahibi olan ve kenevirleri eken Yusuf T. (23) polisler tarafından gözaltına alındı.

Yusuf T.’nin evinde yapılan aramada ise Bir av tüfeği ile Esrar satımında kullanıldığı tahmin edilen hassas terazi ile içilmiş vaziyette esrar izmaritleri bulundu. Yaklaşık iki dönümlük seraya ekilen Hint kenevirleri Polis ekipleri tarafından tek tek yolunarak sayılırken, yaklaşık 10 bin kök olduğu belirtilen Hint kenevirleri Fethiye Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izni ile imha edildi. Operasyon sırasında muhtemelen alıcı olduğu tahmin edilen ve polisleri görünce motorla kaçarak orman yolunda izini kaybettiren bir kişi de polis ekipleri tarafından aranıyor.

Yusuf K. sorgusunun ardından hakkında hazırlanan yasal evraklarla birlikte adliyeye sevk edilecek. Olayla ilgili olarak soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, “Fethiye Emniyet Müdürlüğü olarak zehir tacirlerine yönelik olarak yaptığımız çalışma neticesinde bir esrar şebekesini gençlerimizi zehirlemeden çökerttik. Bu çalışma uzun zamandan buyana yürüttüğümüz bir istihbarı çalışmaydı. Sera içerisine ekilen kenevirin satışa hazır hale gelmesi üzerine Ekiplerimiz operasyon düzenleyerek gençlerimizi zehirlemek için yaklaşık iki dönümlük sera içerisine 10 bin kök Hint keneviri eken şahsı yakalayarak gözaltına aldılar. Seradan sökülen kenevirlerde ekiplerimizce imha edildi. Yakalanarak gözaltına alınan şahsın sorgusu devam etmektedir” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.