Şengül: Teşkilat hafızamız yok

AK Parti Muğla İl Danışma Meclis’nde konuşan İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Aydın Şengül, iyi niyetle siyaset yapan partililerin sesi gür çıkan ve menfaat peşinde koşanlar tarafından pasifize edildiğini belirterek,...

Şengül: Teşkilat hafızamız yok

AK Parti Muğla İl Danışma Meclis’nde konuşan İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Aydın Şengül, iyi niyetle siyaset yapan partililerin sesi gür çıkan ve menfaat peşinde koşanlar tarafından pasifize edildiğini belirterek, “ Seçimlerden sonra hafızamızı sıfırlıyoruz,teşkilat hafızamız yok” dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıya AK Parti İzmir milletvekili ve Muğla Koordinatör Milletvekili Aydın Şengül başkanlık ederken, İl, İlçeler, Kadın ve Gençlik kolları, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Koordinatör Milletvekili Aydın Şengül, Ege Bölgesi illerinin her seçim öncesi hatalar yaptığını belirtirken, önemli olanın bu hataları bir sonraki seçimlerde tekrarlamamak olduğunun altını çizdi.

22 Haziran’da temsili uygulama

İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, yerel seçimler sonrasında hemen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandıklarını açıkladı. Öztürk, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk tarafından Cumhurbaşkanını seçilecek. Burada bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bizler AK Parti Muğla İl teşkilatları olarak yerel seçimin bittiği gün, Cumhurbaşkanlığı seçimi için start verdik. 30 Mart seçimlerindeki eksiklerimiz üzerinde iki aydır çalışıyoruz. İlçe başkanları toplantımızda gençlik kolları, kadın kolları ve ilçe başkanlarımızla yapmamız gereken çalışmaları değerlendirdik. 22 Haziran’da temsili bir uygulama gerçekleştireceğiz. Sandıklarımıza sahip çıkıyoruz etkinliğini gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğimizi genel merkezimizin talimatı üzerine yapıyoruz. 2 bin 200 sandıkta sandık toplantıları gerçekleştireceğiz. Sandıkların ne kadar önemli olduğunu 30 Mart seçimleri bize gösterdi. Özellikle Dalaman ve Yatağan’da bir oyun seçimleri ne kadar etkilediğini gördük. Eğer Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere ilçelerindeki gibi sandıklara sahip çıkabilseydik, en önemlisi Büyükşehir’i alabilseydik, milletimizin yüzü daha çok gülecek, daha fazla hizmet alacaktı. Büyükşehir’i alabilseydik, milletimize daha iyi hizmet, daha fazla yatırım, daha ucuz su içirecektik. CHP ne dedi, ‘Biz benzini 1,5 liraya satacağız’ demişti. Ama gelin görün ki, Muğla Büyükşehir Belediyesi suyun tonunu 1,5 TL yaptı. Biz yerel seçimlerin üzerinden geçen 2,5 aylık süreçte şunu söyledik. Seçilmiş bir belediye başkanı bizim de belediye başkanımızdır. Yeter ki ayrımcılık yapmasın dedik. Fakat onlar seçimden sonra ilk işleri AK Partili olduğunu söyledikleri isimleri kapının önüne koydular” dedi.

“Seçimlerden sonra hafızamızı sıfırlıyoruz”

AK Parti İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Aydın Şengül ise öz eleştiri yapmanın parti için her zaman kazanç olduğunu söylerken, “Muğla’nın İzmir ile benzer yanları var. Bir önceki seçimde yapılan hatalar var. Seçim öncesi aynı yanlışları, aynı hataları yapmayacağımızı söyleriz. Seçim süreci başlar, aynı hataları, aynı yanlışları yapmaya devam ederiz. Bu benim girdiğim altıncı seçim, ama aynı hataları tekrar ediyoruz. Bizim en önemli eksikliklerimizden birisi, özellikle belli illerde teşkilat hafızamız yok. Seçimler yapılıyor ve ardından hafızamızı sıfırlıyoruz. Özellikle bu bölgemizdeki teşkilatlarımızda görünen bir çaresizlik var. Bu sadece Muğla için değil, Ege bölgesi için geçerli. Öngörü şu. Biz yüzde 30 oy alır ve üç dört belediye ve birkaç Belediye Meclisi aldık mı bize yeter zihniyeti var. Muğlalılar Muğla’da AK Parti iktidarı olduğunda hizmet yapacağına inanıyor mu? Kamuoyu araştırması yapılsa, bu milletin yüzde 80’i AK Parti’nin Muğla’ya çok daha katkı sağlayacağına inanır. Peki bize niye oy vermiyorlar? İşte orada devreye hassasiyetler giriyor. Bizim o aşamadığımız hassasiyetler nelerdir? Muğla bir turizm kenti ve kendine has yaşam tarzı var. Deniliyor ki, AK Parti gelirse bizim yaşam tarzımıza karışır. Bizim bunu aşmamız ve ahlakımıza anlatmamız gerekir. AK parti’de siyaset yapmak isteyen birçok kişi, bu hassasiyetlerden dolayı uzak duruyor. Bunu nasıl yok edeceğiz? Biz beş yıl boyunca oturur, seçime 4-5 ay kala strateji geliştirmeden sahaya inersek, sonuç alamayız. Bizim teşkilat mensuplarımız ‘biz siyaset yapıyoruz, bizim siyaset anlayışımız diğer siyasi partilerden farklı, biz vatan millet için siyaset yapıyoruz’ diyor. Peki bu insanlar teşkilatlarda ne kadar yer alıyor. Menfaat peşinde koşanlar, daha cazgır, daha azgın ve sesi gür çıkanlar belli menfaatlerin peşinde koşanlar teşkilatlarda odaklanıp, iyi niyetli teşkilat mensuplarımız maalesef pasifize ediliyor” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.