Sendikalardan miting çağrısı

Yeniköy Termik Santrali önünde bir araya gelen sendika üyeleri, Seyit Ömer Linyitleri İşletmesi ve Termik Santralinin özelleştirmesine karşı 7 Ekim Pazar günü Kütahya’da gerçekleştirilecek olan mitinge katılma çağrısında...

Sendikalardan miting çağrısı

Yeniköy Termik Santrali önünde bir araya gelen sendika üyeleri, Seyit Ömer Linyitleri İşletmesi ve Termik Santralinin özelleştirmesine karşı 7 Ekim Pazar günü Kütahya’da gerçekleştirilecek olan mitinge katılma çağrısında bulundu.

Yeniköy Termik Santrali önünde gerçekleşen eyleme TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, MADEN-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Yeniköy Termik Santrali ile Yeniköy Linyit İşletmeleri işyeri temsilcileri ve kurumlarda çalışan işçiler katıldı.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan MADEN-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, "Özelleştirme millet malının yağmasıdır. Çalışanları işten kovmaktır. Kalanları karın tokluğuna çalıştırmak, sendikasızlaştırıp köle gibi sömürmektir. İşçiyi işsiz bırakmak, işçinin-memurun gelirini kısmak. O memleketin esnafının ekmeğine el atmaktır. Köylüsünü pazarda boynu bükük koymaktır. Özelleştirme olan bölgelerin yalnız işçisi değil esnafı ve diğer halkı da yoksulluğa düşmüştür. Özelleştirme yabancıların ve yerli işbirlikçilerinin halkın basma sardığı en son belanın adıdır. Özelleştirme de sıra kömür ocaklarımıza ve üretim santrallerimize gelmiştir. İlk olarak ta Seyitömer Termik Santrali satışa çıkarılıyor. Bizler maden ve enerji çalışanları olarak Kütahya'da açılmaya çalışılan özelleştirme kapısını bir daha açılmamak üzere kapatmak amacıyla güçlü bir şekilde 7 Ekim Pazar günü saat 14.00 da Kütahya'da olacağız. Bu büyük yanlışa ve bu büyük haksızlığa karşı çıkacağız” dedi.

Seyit Ömer Linyitleri İşletmesi ve Termik Santralinin özelleştirmesine karşı 7 Ekim Pazar günü Kütahya’da gerçekleştirilecek olan “Özelleştirmeye Hayır Mitinginde” Türk-İş ve aynı zamanda Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’un konuşacakları bildirilirken mitinge katılmak isteyenler için aynı gün saat 00.15’de Milas’a bağlı Ören Beldesi Kemerköy Termik Santrali ve Sosyal Tesislerinden, 00.30’da Yeniköy Termik Santrali’nden, 01.00’de ise Milas ve Yatağan ilçelerinden araçlar kaldırılacağı açıklandı.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.