Sendikacılar Başbakan’la görüştü

Maden-İş ve TES-İş başkan ve yöneticileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile santrallerin özelleştirilmesi konusunda görüşürken, görüşmelerin ardından sendikalar diyalog kapısını açık tutma kararı aldıklarını açıkladılar.Özelleştirme...

Sendikacılar Başbakan’la görüştü

Maden-İş ve TES-İş başkan ve yöneticileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile santrallerin özelleştirilmesi konusunda görüşürken, görüşmelerin ardından sendikalar diyalog kapısını açık tutma kararı aldıklarını açıkladılar.

Özelleştirme kapsamına alınan Muğla’daki üç Termik Santralin ardından Maden ve Enerji işçileri özelleştirmeye karşı eylem kararı almıştı. Yatağan Maden-İş ve Tes-İş sendika başkanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Marmaris’te bir araya geldikleri öğrenildi.

Maden-İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Başkanı Fatih Erçelik yaptıkları yazılı açıklamada, “30 Kasım Cumartesi günü Sayın Başbakan ile Tes-iş ve Maden-iş Sendika başkanları olarak saat 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Marmaris’te bir görüşme gerçekleştirdik ve ihalenin iptal edilmesini istedik. Görüşmede yöremizin iki can damarı olan işyerlerimizin ekonomik ve sosyal anlamda yöremize ve ülkemize sağladığı katkıları, yöre insanın çektiği cefayı, santrallerin özel sektörün insafına terkedildiği takdirde 2006 yılındaki gibi 13 ilin karanlıkta bırakıldığını, bölgemizin turizm bölgesi olduğunu, yaşanan özelleştirme uygulamalarında işçilerin yaşadığı dramları, işyerlerimizin kârlı işyerleri olduğunu ve santral ve kömür ocaklarımızın mutlaka kamu eliyle yürütülmesi gerektiğini, halkla bütünleşen bir mücadele süreci yaşanmakta olduğunu belirttik. Sayın Başbakan devletin ekonomik hayattan çekilmesi yönünde politikalar uyguladıklarını, Yatağan ve Milas’taki mevcut durumu değerlendirdiklerini, alınan karardan vazgeçmenin şu aşamada mümkün olmadığını, ancak yeterli teklif gelmediği taktirde, yeterlilik ile ilgili sorun çıktığında ya da değerinde teklif gelmediğinde, ancak ihalenin iptal edilebileceğini böyle durum olduğunda imza atmayıp ihaleyi erteleyebileceklerini belirtmişlerdir. Biz de bu cevabın işçi arkadaşlarımızı tatmin etmeyeceğini, anayasal haklarımızı kullanmaya devam edeceğimizi ve konunun yeniden değerlendirilmesini Başbakan’dan isteyerek görüşmeden ayrıldık. Bizler Maden ve Enerji İşçileri olarak mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Özelleştirmeye karşı sürdürmekte olduğumuz direnişimiz iki ayak üzerinde duruyor. Bunlardan biri eylem diğeri diyalogtur. Sadece meydanlarda eylem yapalım, gerekirse çatışalım, yaralanalım, ölelim ama gene de diyalog yolunu kapalı tutalım diye kendi tabanımızdan bir talep gelirse biz buna da varız. Ancak direniş mücadelemizi akılcı bir şekilde ve cesaretle yürütmemiz gerekiyor ki, aklımız bize şu an diyalog kapısını açık tutmamız gerektiğini söylüyor. Bizim için başarı bu mücadeleyi hiçbir arkadaşımızın burnunu bile kanatmadan zafere ulaştırmaktır. Daha önceden almış olduğumuz eylem kararlarını uygulamaya devam edeceğiz. Ama şunu herkes bilsin. Bu mücadele için bir bedel ödenmesi de gerekirse en ağırıyla o bedeli ödemesini de biliriz” dediler.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.