Seminer’de madde bağımlılığı anlatıldı

“Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam etmesi; bırakma isteğine rağmen bırakılamaması, aynı etkiyi elde edebilmek...

Seminer’de madde bağımlılığı anlatıldı

“Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam etmesi; bırakma isteğine rağmen bırakılamaması, aynı etkiyi elde edebilmek için giderek madde miktarının artırılması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamaması” olarak tanımlanan bağımlılık özellikle gençler arasında her geçen gün daha büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunun farkında olunması ve bağımlılığa karşı bir şeylerin yapılması herkesin üzerine düşen görev. Bu çerçevede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklaşa, üniversite öğrencilerine ve personeline yönelik bilgilendirme seminerleri planlanırken  Tütün ve Yabancı Madde Bağımlılığı konulu ilk seminer  Muğla Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi..

Seminerde Dr.Deniz Mülayim ve Psikolog Hüseyin Sarıefe bağımlılığın fizyolojik, psikolojik ve sosyal boyutlarını anlattı.. Seminer boyunca bağımlılığın biyopsikososyal bir yapıda olduğu ve ani gelişen bir durum değil sinsi şekilde ilerleyen bir süreç olduğu vurgulandı. Bağımlılık geliştirmiş bir bireyin psikolojik açıdan, toplumsal açıdan ve fizyolojik sağlık açısından ne tür sorunlar yaşadığı, şüreç boyunca kişide ne şekilde zarar ve deformasyon görüldüğü katılımcılara aktarıldı.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Derya Tetiker ve Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Yusuf Dural'ın katıldığı seminerle bilgilendirmenin ve farkındalık yaratmanın kişilerde olumlu etki uyandırması, madde ile tanışmamış kişilerin asla tanışmamasının, tanışan kişilerinde madde kullanımını bitirmesi için yapılan çalışmalara bu seminerler aracılığıyla katkıda bulunmak hedefleniyor.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.