SEL YİNE ÇİFTÇİYİ VURDU

Son günlerde yaşanan şiddetli yağış sonrası oluşan sel baskınları yine çitçiyi vurdu. Sular altında kalan sera ve narenciye bahçesinde çalışmalar sürerken ürünler yine telef oldu.Köyceğiz ilçesinde üreticiler selin yol...

SEL YİNE ÇİFTÇİYİ VURDU

Son günlerde yaşanan şiddetli yağış sonrası oluşan sel baskınları yine çitçiyi vurdu. Sular altında kalan sera ve narenciye bahçesinde çalışmalar sürerken ürünler yine telef oldu.

Köyceğiz ilçesinde üreticiler selin yol açtığı yaraları sarmaya başlarken, ulaşıma kapanan Muğla-Fethiye karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Köyceğiz ve çevresinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle önceki gün gece geç saatlerde başlayan yağmur ve fırtınayla Ortaca ilçesi sınırları içinde bulunan Kocabel mevkiinde dağdan düşen kaya parçaları yolu kapatmıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ile Bölge Trafik ekipleri kapanan yolda önlem alarak Fethiye istikametinden gelen araçları Dalyan yolu istikametine göndermişti.

Karayolu ekipleri Köyceğiz ile Ortaca ilçesi arasında bulunan karayolunda açma ve temizlik çalışmaları hızla devam ediyor. Köyceğiz’e bağlı Nasufdede ve Kavakarası köylerinde önceki gün meydana gelen şiddetli yağmur nedeniyle seralarındaki ve narenciye bahçelerindeki mahsulleri kullanılamaz hale gelen köylüler, yaralarını sarmaya çalışıyor. Sel baskınından zarar gören seralarda ise, sera sahipleri selden zarar gören fidelerini ilaç vererek canlandırmaya başladı.

Köyceğiz ilçesine bağlı Nasufdede, Kavakarası köylerinde yaşanan şiddetli yağmurun meydana getirdiği hasar onarılmaya başlandı. Köyceğiz Kaymakamlığı, Tarım Gıda ve hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelinin katılımıyla oluşacak ekiplerin hasar tespit çalışmalarına göre yaklaşık 100 çiftçiye ait 250 dönüm sera alanı yanı sıra narenciye bahçeleri ve iki arıcıya ait 110 kovan arının zarar görmesine yol açan şiddetli yağışının ardından hasar tespiti yapılacak.

Nasufdede köyünde seracılık yapan Kazım Yiğit, köyde birçok seranın bulunduğu 250 dönüm alanın zarar gördüğünü belirterek, “Dün ne oldu ise bir saatin içinde oldu; aşırı yağmur ile birlikte Yuvarlak Çay taştı. Seralarımız su ile doldu. Allahtan can kaybımız yok. Gördüğünüz gibi burada bir metrenin üstüne kadar su yükseldi. Domateslerimiz seraların içinde su altında kaldı; ne yapacağımızı şaşırdık. Bizler geçimimizi bu işle sağlıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.