Sel korkusu köy taşıtıyor

Ula’nın Arıcılar köyü sakinleri, köylerinin dere kenarında olması ve yağışlarda sürekli tehndit altında bulunması nedeniyle taşınmak için 2/A kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu.Her kış mevsiminde sık...

Sel korkusu köy taşıtıyor

Ula’nın Arıcılar köyü sakinleri, köylerinin dere kenarında olması ve yağışlarda sürekli tehndit altında bulunması nedeniyle taşınmak için 2/A kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu.

Her kış mevsiminde sık sık sel ve taşkına maruz kalan Ula’nın Arıcılar Köyü sakinleri Orman kanununu 2/A maddesi kapsamında Karabörtlen köyü sınırları içindeki bir alana taşınmak için Muğla Orman bölge Müdürlüğü’ne başvurdu.

Muğla Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Arıcılar Köyünün Orman Kanununun 2/A maddesi gereğince Karabörtlen Köyü sınırları içerisinde belirlenen alana taşınması konusunda köyde toplantı düzenlendi. Toplantıya, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Kadastro Şube Müdürü Mehmet Demez ve Muğla Orman İşletme Müdürü Ali Yapmış katıldı. Toplantıda taşınma süreci ve sonrasında köylülerin hakları hakkında bilgi verildi.

Arıcılar Köyü Muhtarı Mehmet Uzun, köylerinin dere kenarında kurulduğunu ve olası aşırı yağışlarda sel ve taşkın riski adlında olduğunu söyledi. Uzun, “Her kış mevsiminde sel ve taşkın korkusu yaşıyoruz. Köyümüzün yerleşim alanı çok dağınık. Genellikle arıcılık yapan köylülerimizin hem ekonomik olarak güçlenmeleri, hem de taşkın ve sel tehdidinden kurtulmak için Muğla Orman bölge Müdürlüğü’ne Orman Kanunu’nun 2/A maddesine göre taşınmak içini başvuru yaptık. Köyümüzde köylüler ile Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’ın katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda taşınmamız durumunda bizlerin ve Orman’ın hakları konuşuldu. Karar önümüzdeki günlerde netleşecek” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.