Sel baskınlarına 3 aşamalı çözüm

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun verdiği talimat kapsamında , Bodrum’daki  sel ve taşkınlarını önlemek için “Ağaçlandırma, tersip...

Sel baskınlarına 3 aşamalı çözüm

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun verdiği talimat kapsamında , Bodrum’daki  sel ve taşkınlarını önlemek için “Ağaçlandırma, tersip bendi ve derelerin ıslahı“ çalışmalarının ilgili kurumlarca hayata geçirileceğini ifade etti.

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça,  Bodrum’da 3 aşamalı olarak hayata geçirilecek projelerle sel ve taşkınlara karşı önlem alınacağını söyledi.

Akça, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Yatağan’da yapılan Koordinasyon toplantısında önemli mesajlar verdiğine işaret ederek, “Sayın Bakanımızın Başkanlık ettiği toplantıda özellikle Orman ve DSİ tarafından son 13 yılda yapılan yatırımlar ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek projeler ele alındı. Bu projelerde en önemlisi geçtiğimiz yıl sel felaketinin yaşandığı Bodrum’la ilgili” dedi.

Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, sel felaketinin yaşandığı Bodrum’da aynı sıkıntıların yeniden yaşanmaması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 3 aşamalı sel ve taşın önleme projesinin hayata geçirilmesi talimatını verdiğine işaret ederek, “Bakanımızın verdiği talimat kapsamında Orman ve DSİ Bölge Müdürlükleriyle yerel yönetimler birlikte çalışma yapacaklar.  Bakanımız Eroğlu’nun verdiği talimat kapsamında, ağaçlandırma, tersip bendi ve derelerin ıslahı çalışmaları ilgili kurumlarca hayata geçirilecek. Bu çalışmadaki amaç yağışın  sel ve taşkına dönmeden etkisini azaltmak” diye konuştu.

Bodrum’da yaşanan sel felaketi sonrasında yapılan incelemelerde selden zarar gören bazı ev ile işyerlerinin dere yataklarının üzerine yapıldığının tespit edildiğinin toplantıda gündeme geldiğine vurgu yapan AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, şunları paylaştı:

“Hayata geçirilecek 3 aşamalı proje kapsamında dere üzerine yapılan yapıların mülkiyet sorunu belediyelerce çözülüp, derelerin DSİ’ye tesliminden sonra dere ıslahları yapılacak.

Sayın Bakanımızın ve bizlerin amacı, turizmde bir dünya markası olan Bodrum’da sel ve taşkınların bir daha yaşanmaması.

Bakanlığa geldiği günden bu yana ilimizi en çok ziyaret eden bakan olan Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ilimizi bakanlığının ili olarak kabul etmiş ve bu bağlamda da ilimize en çok yatırım yapan bakanlardan birisi olarak Muğla adına teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Kendisine Muğla adına teşekkür ediyorum.

Son Muğla ziyaretinde kendi ifadesi ile heybesi dolu olarak gelen Sayın Eroğlu toplamda 38 milyonluk yatırımın temel atma ve açılışını yaparak Muğlalıları bir kez daha mutlu etti. “

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.