Şehitlere ‘katil’ dedi

Önceki gün gece Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu aralarından eli kanlı bölücü örgüte yönelik olarak Kato bölgesinde büyük bir temizlik operasyonu yapan birliklerin komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Jandarmanın...

Şehitlere ‘katil’ dedi

Önceki gün gece Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu aralarından eli kanlı bölücü örgüte yönelik olarak Kato bölgesinde büyük bir temizlik operasyonu yapan birliklerin komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Jandarmanın ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut’un şehit olması ile sosyal paylaşım sitesinden çirkin paylaşımlar yapan ve şehitlere ‘katil’ diyen Ayhan Karahan adlı şahıs gözaltına alındı.

Önceki gün aralarında eli kanlı bölücü örgüte yönelik olarak Kato bölgesinde yaklaşık 2 aydır büyük bir temizlik operasyonu gerçekleştiren birliklerin komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Jandarma teşkilatının ilk kadın komutanı Yarbay Sonfül Yakut’un da bulunduğu 13 askerimizin şehit olması ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesinde çirkin paylaşımlar yapan ve şehitlerimize ‘katil’ diyen Ayhan Karahan (54) adlı şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bodrum’da yaşayan köşe yazarı Bodrum Çevre Platformu Basın Sözcüsü Ayhan Karahan, önceki gün gece yaşanan helikopter kazası ile ilgili olarak şehitler hakkında sosyal medya hesabından hakaret içerikli yazılar paylaştı. Sosyal medya üzerinden yazıyı gören vatandaşlar Karahan’a büyük tepki gösterdi. Hakaret ve nefret içerikli paylaşımların altına binlerce yorum yazılarak ülkenin dört bir yanından tepki yağdı. Birçok kişi emniyet müdürlüğüne Karahan’ı şikayet etti. İddialara göre bazı vatandaşlar Karahan hakkında suç duyurusunda bulunarak polislere “Ya siz alnın bu vatan hainin ya da biz almasını biliriz” ifadelerini kullandı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı çıkarılan Karahan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele ekiplerince "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından gözaltına alındı. Ayhan Karahan, ilk ifadesinde hesabının hacklendiğini ifade ettiği öğrenildi. Bilişim uzmanları tarafından kapatılan hesap incelemeye alındı.

Öte yandan Karahan geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir protestoda Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.