Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Cumhurbaşkanlığınca Muğla'da 2 şehit ailesi ile 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Muğla Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle takdim edildi. Vali Orhan Tavlı’dan ödülünü alan...

Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Cumhurbaşkanlığınca Muğla'da 2 şehit ailesi ile 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Muğla Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle takdim edildi. Vali Orhan Tavlı’dan ödülünü alan Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven’nin babası İlhami Seven ve eşi gözyaşlarına hakim olamadı.

Sinem Karakaya

Cumhurbaşkanlığı tarafından Muğla'da 2 şehit ailesi ve 5 gazi olmak üzere toplam 7 aileye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Muğla Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Cumhurbaşkanının kararı ve tevcihi ile yurt içinde veya yurt dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin kanuni mirasçılarına verilen Devlet Övünç Madalyası töreninde Vali Orhan Tavlı’dan ödülünü alan Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven’nin babası İlhami Seven ve eşi gözyaşlarına hakim olamayarak, törende duygu dolu anlar yaşadı.

Törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Aksaz Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Baro Başkanı Cumhur Uzun, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, MHP İl ve ilçe Başkanı Mehmet Korkmaz ile Talat Uğurlu,  Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreninde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okundu. Daha sonra vatanı uğruna canını feda eden şehitler ve gazilerin özgeçmişleri ile beratları okundu.

“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ÜNVANI HİÇBİR MADDİ DEĞERLE ÖLÇÜLEMEYECEK DERECEDE BÜYÜKTÜR”

Törende konuşma yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, tarihimizin kıymetli abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, fedakârlığının ölümsüz destanlarıdır. Aziz Türk milletine Anadolu kapılarını açan 3 kıta, 7 iklimde hâkimiyet kurduran, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda tüm yokluklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip olma ruhunu taşıyan, vatanımızın bütünlüğü, cumhuriyetimizin bekası için göğsünü siper ederek şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize, huzurlarınızda minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Şehitlik ve gazilik ünvanı hiçbir maddi değer ve dünyevi para ile ölçülemeyecek derecede büyüktür. Kahraman gazilerimiz, temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla, yeni nesillere ve hepimize rehberlik etmektedirler. Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancı ve imanın, vatan sevgisinin sembolüdür kahramanlarımız. Madalyalarınız devlet ve millet olarak sizlere karşı şükran ve minnet duygularımızın bir ifadesidir. Devletimiz her zaman sizlerle birliktedir. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Konuşmanın ardından, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven’nin babası İlhami Seven,  Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Fuat Demir’in babası Enver Demir, Malul Gazi Jandarma Yüzbaşı Mustafa Okan Kuloğlu, Malul Gazi Jandarma Astsubay Üstçavuş Arif Zeybek, Malul Gazi Jandarma Uzman Çavuş Tayyip Günay, Malul Gazi Jandarma Er Doğukan Atasoy ve  Malul Gazi Özel Harekat Polis Memuru Haydar Doğan’a madalya ve beratı verildi.

Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.