Şehit Savcı anısına fidan dikildi

Muğla’nın Dalaman ilçesinde açık cezaevine tutuklu bulunan hükümlüler tarafından şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına 510 adet sığla fidanı dikildi.Fidan dikme etkinliğine Fethiye Cumhuriyet Baş Savcısı Ergün Yılmaz,...

Şehit Savcı anısına fidan dikildi

Muğla’nın Dalaman ilçesinde açık cezaevine tutuklu bulunan hükümlüler tarafından şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına 510 adet sığla fidanı dikildi.

Fidan dikme etkinliğine Fethiye Cumhuriyet Baş Savcısı Ergün Yılmaz, Ortaca Baş Savcısı Mehmet Yılmaz, Hakim Fatih Soysal, cezaevi Müdür Vekili Erkan Keskin, Müdür Yardımcısı Eren Aksoy, idari görevlileri, İnfaz Koruma memurları ve hükümlüler katıldı. İlk fidanı ise, Baş Savcı Ergün Yılmaz ile Ortaca Baş Savcısı Mehmet Yılmaz tarafından dikildi.

Fidan dikimi ile ilgili bilgi veren Ortaca Cumhuriyet Başsvcısı Mehmet Yılmaz; “İstanbul Adalet Sarayı’nda şehit edilen Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden dolayı, bunu bir nebze azaltmak amacıyla savcımızın anısına Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin edilen sığla fidanları ile hep birlikte dikmeğe karar verdik. Ceza evi idaresine Fethiye Cumhuriyet Baş Savcıma teşekkür ediyorum. Böyle bir olayların bir daha yaşanmaması; bu son olur. Ümitlerimiz her zaman ileriye gitmektedir. Dikilen ağaçlar yeşerecek, birlik ve beraberlik noktasında hareket etmenin önemi büyüktür. Bu doğrultuda inşallah bu ağaçlar tutacak, ülkemizde bu ağaçlar gibi yeşerip, ileriye gidecektir. Temennimiz bu şekildedir” dedi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Yılmaz ise; “ Bugün Dalaman Açık Cezaevimizde 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adliyesi’nde şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz anısına sığla ağacı dikiyoruz. Bu ağaçlar yörenin endemik ağaçladır, kıymetli ağaçlardır. Sağ olsunlar idarecilerimiz ve hükümlülerimiz dikim sahasına hazırlamışlar, bir duruşun anısı olarak bu ağaçlarımız gibi inşallah bu belalar yok olur. Tekrar şehidimize rahmet, mekanı cennet olsun, eşine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.