Şehit Öğretmenin adı yaşatılıyor

Erzurum’da 1994 yılında iki öğretmen arkadaşıyla birlikte teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen Datçalı Ersoy Yorulmaz’ın ismi Öğretmenler Günü’nde ölümsüzleştirdi.1994 yılında Erzurum’un Tekman ilçesi...

Şehit Öğretmenin adı yaşatılıyor

Erzurum’da 1994 yılında iki öğretmen arkadaşıyla birlikte teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen Datçalı Ersoy Yorulmaz’ın ismi Öğretmenler Günü’nde ölümsüzleştirdi.

1994 yılında Erzurum’un Tekman ilçesi Taşkesen Köyü İlkokulu’nda stajyer öğretmen iken teröristler tarafından iki öğretmen arkadaşıyla birlikte kaçırılarak şehit edilen Datçalı Ersoy Yorulmaz anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ismini taşıyan Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi’nde ‘Ersoy Yorulmaz Köşesi’ oluşturuldu. Açılış törenine İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Erdal Maviş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş, şehit öğretmenin babası Dursun Yorulmaz, annesi Nurten Yorulmaz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Hamdi Üncü, “Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak şehit olan öğretmenleri rahmetle anıyoruz. Kederli ailelerine Allah’tan sabır diliyoruz. Atatürk öğretmenler için ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenlere ve onların yetiştireceği nesillerin ne kadar önemli olduğunu anlatmıştır. Öğretmenler bu ülkenin temel taşlarıdır. Bu ülkenin devamını onların yetiştireceği nesiller devam ettirecektir. Köşesini açtığımız şehit öğretmenimiz Ersoy Yorulmaz bizim sonsuza kadar kalbimizde ve açılışını yaptığımız bu köşede yaşayacaktır. Onun babası bizim babamız annesi bizim annemiz olacaktır. Her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ersoy Yorulmaz Köşesi’nin açılışı şehit öğretmenin babası Dursun ve annesi Nurten Yorulmaz ile protokol tarafından yapıldı. Duygusal anların yaşandığı törenin ardından katılımcılar Ersoy Yorulmaz’ın mezarının bulunduğu Yaka köyüne giderek şehit öğretmenin mezarını ziyaret etti.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.