Şehit babasına azar iddiası

Dalaman’ın CHP’li belediye başkanı Muhammet Şaşmaz’ın, park ismi için kendisini araşan şehit babasını azarladığı iddia edildi.Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz'ın, Şehit Mehmetçik Parkı isminin 'Şehit Mehmetçik...

Şehit babasına azar iddiası

Dalaman’ın CHP’li belediye başkanı Muhammet Şaşmaz’ın, park ismi için kendisini araşan şehit babasını azarladığı iddia edildi.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz'ın, Şehit Mehmetçik Parkı isminin 'Şehit Mehmetçik Huzur Parkı' olarak değiştirilmemesi için kendisini arayan Dalaman Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Salih Koşar’ı "Terbiyesizlik yapma" diyerek azarladığı iddia edildi.

Dalaman’da bulunan Şehit Mehmetçik Parkı, geçen günlerde yeniden düzenlenerek hizmete girdi. Şehit Mehmetçik Parkı’nın isminin değiştirilerek Şehit Mehmetçik Huzur Parkı yapılması, Dalaman Belediye Meclisinde görüşülerek komisyona havale edildi. İsim değişikliğini öğrenen vatandaşlar Dalaman Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Salih Koşar’ı bilgilendirdi. İsim değişikliğinden haberdar olmayan Başkan Koşar da bilgi almak için Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ı telefonla aradı.

Bu görüşmeleri sırasında Başkan Şaşmaz'ın kendisini azarladığını iddia eden Koşar, şunları söyledi: "Şehit yakınlarımızın tepkileri doğrultusunda Belediye Başkanımız Muhammet Şaşmaz’ı aradım ve 'Parkın ismini değiştiriyor muşsunuz doğrumu?' diye sordum. O da bana 'Biz böyle karar aldık, kararı uygulayacağız' dedi. Bende 'Şehit Mehmetçik' ismini değiştirmenin yanlış bir karar olacağını belirterek, 'Dernek olarak bizimde fikrimizi almalıydınız. Ancak kararı uygulayacağız diyorsanız; dernek başkanı olarak parkın adının değiştirilmemesi adına mücadele ederim ve gerekirse üst makamlara kadar giderim' dedim. Bunun üzerine bana, 'Terbiyesizlik yapma, saygısızlık yapma, ben yaparım kimse değiştiremez' deyip telefonu kapattı' dedi."

Dalaman Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği olarak Şehit Mehmetçik isminin önüne veya arkasına bir kelime eklenerek ismin değiştirilmesine karşı olduklarını ifade eden Koşar, şöyle konuştu: "Şehit Mehmetçik Parkının zemininde tadilat yaparak değişiklik yapabilirsiniz ancak isminde tadilat yapamazsınız. Parkın adında Dalaman gençlerinin canı var, kanı var. Bu konu ile ilgili gerekli girişimlerimi yapacağım. Tepki göstermek amaçlı 19 Eylül Gaziler Gününü protesto etmeyi düşünüyorum. Biz eğer illa isim değişecekse tamamen değiştirin Huzur Parkı yapın dedik. Şehit Mehmetçik Huzur Parkı olmaz dedik kendisi tarafından terbiyesizlikle suçlandık. Allah akıl fikir versin"

Koşar ile aralarında yaşanan tartışmayı doğrulayan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehit Mehmetçik Parkına Huzur kelimesi eklenmesinin rahatsızlığı ne olabilir? Art niyet aramalarının nedeni nedir? Biz, Salih Koşar’ı muhatap almayız. Kendisi yanlış davrandı. Ben, 'terbiyesizlik, saygısızlık yapma' dedim. Bu kişi Şehit Mehmetçik Parkı, yıllarca fuhuş yuvası olarak kullanılırken neredeydi? Parkımızın son halinden tüm Dalaman halkı memnundur.”

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.