Şehit Ailelerinden uyarı

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, şehitler ve gaziler adına Muğla merkez ve ilçelerinde yardım toplayan kişilere karşı vatandaşlara uyarı ve çağrıda bulundu. Dernek yönetimi...

Şehit Ailelerinden uyarı

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, şehitler ve gaziler adına Muğla merkez ve ilçelerinde yardım toplayan kişilere karşı vatandaşlara uyarı ve çağrıda bulundu. Dernek yönetimi bu doğrultuda toplanan yardımların yasal olmadığını ve vatandaşların bu gibi durumlarda karşılaşmaları durumunda dernek yönetimine bildirmeleri çağrısında bulunuldu.

Derneğin kıt imkanlarla şehit aileleri ve gazilere hizmet vermeye çalışıldığı belirtilen açıklamada; “ Dernek yönetimi olarak sosyal, ekonomik, siyasi vb. her yönden çok hassas bir derneğin yöneticisi olduğumuzun bilincinde; yardım toplayan değil, bağış kabul eden bir dernek hedefiyle, herkese eşit mesafede durarak, şehitlik ve gazilik gibi kutsal makamlara ulaşmış kahramanlarımızın ruhlarını, kendilerini ve ailelerini incitecek, hakkımızda toplum gözünde olumsuz düşüncelerin oluşmasına sebebiyet verecek tutum ve davranışlardan uzak kalarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.”denildi.

İl genelinden veya il dışından gelen kişi veya kişilerin şehit ve gazi derneklerinin adı altında yardım topladıkları duyumları aldıkları belirtilen açıklamada şöyle denildi: “ Bu kişilerin, ‘Şehit ailelerine ve gazilerimize yardım topluyoruz’ şeklinde beyanda bulunup hemşehrilerimizden bağış yapmaları veya dergi, kalem gibi malzemeler satın almaları yönünde talepte bulunduklarını öğrendik. Yardım talebinde bulunan kişilerin; ‘ Valilikten izin aldık, polisten izin aldık, bu konuda tarafımıza yetki verilmiştir’ gibi beyanlarda bulundukları, gerçek olup olmadığını teyit etme imkanı bulunmayan birtakım belgeler göstererek vatandaşlarımızı yardım yapmaya ikna etmeye çalıştıkları bilgileri tarafımıza ulaşmış bulunmaktadır.

Özellikle dilenci gibi kapı kapı dolaşıp yardım talep etme gibi bu tür tutum ve davranışlarda bulunulması, şehitlik ve gazilik gibi bizim için kutsal olan değerlerin kullanılarak istismar edilmesi bizleri fazlasıyla üzdüğünden ve rahatsız ettiğinden hemşehrilerimiz bilgilendirme ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak; bizlerin böyle bir faaliyet içinde bulunmadığımızın hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini, bu tür kişi veya kurumlar tarafından ilimizdeki şehit aileleri ve gazilere yönelik olarak bugüne kadar herhangi bir yardımda veya ziyarette bulunulmadığının, bu hususun da istismar konusunu açıkça ortaya koymuştur”

Dernekten yapılan açıklamada vatandaşların bu gibi olayla karşılaştıklarında dernek ve yöneticilerinin şu telefonlarına bildirmeleri istendi: 213 00 40-  Dernek Başkanı Mehmet Akkuş 0 555 556 73 10- Dernek yöneticileri Metin Gülay 0 505 487 95 77- Sezai Kanlıyer 0 530 252 71 83.

Ayrıca Derneğe bağış yapmak isteyenlerin Zihni Derin Alışveriş Merkezindeki Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bürosuna gelerek veya TC Ziraat Bankası Muğla Şubesi’ndeki dernek hesabına katkıda bulunabileceklerine açıklamada yer verildi.

HABER:  Türker ÇERMİK

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.