Şehit Aileleri ve Gazilere Övünç Madalyası

Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan  şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası takdim etti.Valilik Özer Türk Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali...

Şehit Aileleri ve Gazilere Övünç Madalyası

Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan  şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası takdim etti.

Valilik Özer Türk Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Çiçek’in yanı sıra İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Nejdet Koparan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcıları, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Törende konuşan Vali Çiçek: “Sizlerle böyle anlamlı bir törende bir araya gelmekten şeref duyuyorum. Bugün Türk milletinin aziz varlığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması uğruna mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış şehitlerimizin ve gazilerimizin muhterem ailelerine ve kendilerine Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih olunan devlet övünç madalyalarının takdimi nedeniyle birlikteyiz. Şu an aynı anda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ve 46 İl Valiliğinde aziz şehitlerimizin saygıdeğer yakınlarına ve kıymetli gazilerimize devlet övünç madalyası takdim edilecektir.” dedi.

Şehitlerimizin gönüllerde ölümsüzleşen cesaret, fedakârlık ve feragat timsali kişiler olduğunu dile getiren Vali Çiçek: “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden evlatlarımızın yakınlarına ve kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanımız adına devlet övünç madalyaları sunmak, onların şahsında tüm şehit ve gazilerimizi anmak için bu anlamlı tören düzenlenmiştir.  “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” diyen bu şanlı milletin var oluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya gösteren  şehidimiz Piyade Yüzbaşı Barış Kırıcı’nın babası Hayri Kırıcı’ya ve gazimiz Jandarma Uzman Çavuş Ercan Akkurt’a  Devlet Övünç Madalyalarını takdim edeceğiz. Bu madalyaları vermek bizler için onurdur.” ifadelerini kullandı.

Törende yaptığı konuşmanın ardından Vali Çiçek, Şehit Piyade Yüzbaşı Barış Kırıcı’nın babası Hayri Kırıcı ve Gazi Jandarma Uzman Çavuş Ercan Akkurt’a Devlet Övünç Madalyası takdim etti.

Törenden sonra şehit yakınları ve gazilerle birlikte öğle yemeği yenilerek, sorunları dinlendi.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.