Seçimler erken başladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yeni çıkartılan yasa gereği, Muğla Büyükşehir olduğunda, belediyeleri kapatılacak olan beldelerde, "Belediyemiz Kapatılsın-Kapatılmasın" tercihlerinin ortaya konulacağı bir referandum düzenledi.CHP...

Seçimler erken başladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yeni çıkartılan yasa gereği, Muğla Büyükşehir olduğunda, belediyeleri kapatılacak olan beldelerde, "Belediyemiz Kapatılsın-Kapatılmasın" tercihlerinin ortaya konulacağı bir referandum düzenledi.

CHP , kapatılması gündemde olan CHP’li belediyelerde referandum gerçekleştirirken, CHP’nin yönetimde olmadığı 829 beldede ise 21 Ekim Pazar günü, aynı şekilde referandum düzenleyecek. Bu nedenle, Milas’ta CHP’nin yönetimde olduğu beldelere Referandum Sandığı konuldu.

Referandum, Bafa’da 1, Güllük ve Ören’de 3’er, Selimiye’de ise 4 sandıkta yapılan seçim ve CHP Genel Merkezi’nce gönderilen, 2011 Genel Seçimlerindeki seçmen listelerine göre gerçekleştirildi.

Vatandaşlar, kurulan sandıklarda, kimliklerini göstererek, gizli bölmede, hazırlanan oy pusulaları üzerinde kalemle işaretleme yöntemiyle tercihlerini belirtip zarfa koyarken, gizli bölmeden çıkarak, seçmen listesindeki isminin hizasını imzalayarak oylarını kullandılar.

Referandum hakkında bilgiler veren CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, “Hükümetin yasa teklifiyle ilgili olarak, muhalefete ve halka hiç bilgi vermeden yasa teklifini meclise getirdiğini, bu yasayı tartışmak için bile zaman verilmediğini, bu nedenle bu kadar kısa zamanda gerçekleştirmek zorunda kaldıkları referandumla, CHP olarak halkımızın da bu sürece katılarak görüşlerini belirtmesini sağladık” dedi.

Diğer partilerden de destek geldi

Öte yandan Bodrum’da da mini referanduma gidildi. Bodrum ilçesinde yaşayanlar, belde belediyelerinin kapanmaması için oy kullandı.

CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla Ege Bölgesinde bulunan belde belediyelerinin kapatılmaması için referandum yapıldı. Yapılan referanduma Bodrum’un Bitez Belde Belediyesi ve Turgurtresi Belediyesi de katıldı. Yeni büyükşehir kanununda ilçe olmayı bekleyen Turgutreis’te siyasi partilerin desteği ile sabah saatlerinde sandık başına gidildi. Temsili olarak yapılan referandumun çoğunu CHP’li belediyeler oluşturdu.

Turgutreis’te yapılan oylamaya destek ise Turgutreis Belediyesi, CHP Turgutreis Belde Örgütü, MHP Turgutreis Belde Örgütü, DSP Turgutreis Belde Örgütü ve DP Turgutreis Belde Örgütünden geldi. Saat 10.00 -17.00 arasında Turgutreis Belediyesi’nde Turgutreislilerin bu konudaki görüşlerini almak üzere referandum düzenlendi. Turgutreis Belediyesinin önüne konulan 4 sandıkta oy kullanıldı. Referanduma yoğun ilgi gösterilmesi dikkat çekti.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk yaptığı açıklamada referandum için belediye önünde buluştuklarını belirterek “Beldemiz ilçe olmayı hak ediyor' başlığı ile imza kampanyası düzenlemiştik ve yaklaşık 9 bin imza toplamıştık. Toplanan imzaları Turgutreis beldesinin nüfus, turizm, ekonomi, ticaret, eğitim, spor ve kültür verilerinden oluşan rapor eşliğinde Bakanlıklara sunduk. Ama Bakanlıktan daha hiçbir cevap gelmedi. Nüfusumuz kış aylarında 25 bin, yaz aylarında 200 bin kişiyi buluyor. Turgutreis beldesi ilçe olmayı hak ediyor. Kapatılması çok yanlış olur.”diye konuştu.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.