Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Seçim kurulu Kararları ve Seçim Yasasının ele alındığı toplantı siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında...

Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Seçim kurulu Kararları ve Seçim Yasasının ele alındığı toplantı siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirildi.

1 Ocak’ta başlayan seçim sürecinin işleyişi ve bu süreçte siyasi partilerin uyması gereken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları ile seçim yasasının ele alındığı toplantı Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Valilik Özer Türk salonunda yapıldı. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Sağlık Müdürü, Telekom Müdürü, AYDEM Müdürü, Belediye Zabıta ekipleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, önemli ve devasa bir sürece girdiklerini söyledi. Vali Güvençer, “Demokrasimizin olmazsa olmazları siyasi partilerimizin iştiraki ile 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için seçim takvimi 1 Ocak 2014 tarihinde başladı. Aradan geçen 21 günlük süreçte siyasi partilerimizin adayları, aday adayları, siyasi partilerimiz ve seçmenlerimizin süreci çok iyi işlettiğini gördüm. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muğla’da yaklaşık 642 bin seçmen ve yine henüz net olmasa da yaklaşık 2 bin sandıkta oy kullanılacak. Bu devasa süreci demokrasi şölenine dönüştürerek 30 Mart sonrası oluşacak tablo şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sürecinin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı duyarlılık içinde devam etmesini diliyorum. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarını burada tekrar gözden geçirmekte yarar var. Bu konuda Emniyet Müdürlüğümüz Güvenlik Şube birimi tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacak” dedi.

Toplantıda Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Say tarafından YSK kararları, propaganda dönemi, adayların irtibat bürosu açabilecekleri alanlar gibi konularda bilgiler verildi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.