Şebeke çökertildi

Yasa dışı göçmen kaçaklığının önüne geçmek amacıyla Muğla’da son 3 ay içinde değişik ülkelere ait toplam 331 göçmen Muğla kıyılarında yakalanarak ülkelerine iade edildi. Göçmenleri 2 bin dolar ile 4 bin 500 dolar...

Şebeke çökertildi

Yasa dışı göçmen kaçaklığının önüne geçmek amacıyla Muğla’da son 3 ay içinde değişik ülkelere ait toplam 331 göçmen Muğla kıyılarında yakalanarak ülkelerine iade edildi. Göçmenleri 2 bin dolar ile 4 bin 500 dolar arasında para karşılığı Muğla kıyılarından Yunanistan adalarına ve İtalya’ya kaçırmak için suç örgütü kuran 27 kişi, Muğla KOM ekiplerinin 9 aylık çalışması sonrası yakalandı. İstanbul, İzmir, Aydın ve Muğla illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan ve gözaltına alınan 27 kişi adli makamlara sevk edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Göçmenler, kaçakçılar tarafından yurtdışına çıkış için yeterli sayıya ulaşınca, özellikle yabancı adalara yakın sahil kesimlerine yakın bölgelere minibüs türü araçlarla sevkiyatı yapılmaktadır. Buralarda çevredeki arazide gizlenen göçmenler, kaçakçılar tarafından temin edilen tekne, bot ve sürat tekneleri gibi deniz araçlarına bindirilerek yabancı adalara en yakın kıyı kesimlerinden ve koylardan yurtdışına çıkarılmaya çalışılıyor. Bu insanlık dramına dur diyebilmek için, illegal faaliyetlerden maddi menfaat temin eden kişi ve suç organizasyonlarının deşifre edilebilmesine ve uluslararası irtibatlarının ortaya çıkarılmasına yönelik planlı projeli çalışmalar gerçekleştirmeye önem verdik. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkalığımız koordinesinde, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Göçmen Kaçakçılığı suçu ile etkin mücadele edebilmek için, Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Milas’ta projeli çalışma başlattı. Yaklaşık 9 ay süren projeli operasyon kapsamında özellikle Sahil Güvenlik Komutanlıkları ile etkili bir işbirliği gerçekleştirildi. Yürütülen projeli çalışma kapsamında değişik sahil kesimlerinde 15 ayrı yakalama işlemi gerçekleştirilmiş, toplam 331 yasadışı göçmen yakalanmıştır. 331 yasadışı göçmenin, 50’si Afgan uyruklu, 41’i Suriye uyruklu, 157’si Burma uyruklu, 12’si Gürcistan uyruklu, 7’si İran uyruklu, 58’i Filistin uyruklu, 6’sı da ülkemiz vatandaşıdır. Ayrıca 331 göçmenin 104’ü çocuk, 70’i bayan ve 157’si yetişkin erkek olarak karşımıza çıkmaktadır. Projeli çalışma süresince, suç organizasyonunun deşifre edilebilmesi ve eylemlerin delillendirilebilmesi amacıyla çeşitli tarihlerde ara operasyonlar yapılmış, bu operasyonlarda göçmen sevkinde kullanıldığı tespit edilen 12 adet tekne ile 3 adet araca el konuldu. Göçmen sevkiyatlarını gerçekleştiren 15 şüpheli Adli Makamlarca tutuklandı” denildi.

9 ay süre ile sürdürülen projeli çalışmalar sonunda 15 Kasım 2012 günü saat 06.30 itibariyle Bodrum, Marmaris ve Milas ilçeleri ile Aydın, İstanbul ve İzmir illerinde düzenlenen eşzamanlı operasyonda, A.B, R.K., N.E., S.B., E.M. (Gürcistan uyruklu bayan), H.D., M.B., E.G., S.G., Y.Y., F.E., R.S.A.A., H.T., T.I., S.T., A.D., A.B., S.A., H.D., O.Y., İ.İ., A.S., Y.G., F.S., O.C., M.L.C., İ.B. isimli insan tacirleri yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 27 kişi örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan Milas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.